• 瀏覽: 18,855
  • 回覆: 250
  • 追帖: 2
+12
引用:
原帖由 hamsomeking 於 2020-11-30 11:52 PM 發表
深水埗區議員李文浩在日前的區議會會議中,討論「以普通話教授中國語文科」議題期間,稱「在國際間,中國人三個字等同於過街老鼠」,被建制派批評公然...

https://static.stheadline.com/stheadline/inewsmedia/20201130/_2020113007420955768.jpg

深水埗區議員李文浩在日前的區議會會議中,討論「以普通話教授中國語文科」議題期 ...
要求取消呢個曱甴嘅中國公民權,掟佢出中國領土之外

因為小李子的親生父親是日本鬼子,所以我原諒他。

引用:
原帖由 刺客禁言 於 2020-12-1 05:35 AM 發表

駛乜吹
從來都未聽過有外國人讚普通話好聽
只聽過讚廣東話 (包括日本人)
同字畫一樣 識寫一定係寫繁體
你係真弱智定假on9,2樣都係中文喎

引用:
原帖由 好耐冇爽過 於 2020-12-1 02:37 發表
沒有最戇九。只有更戇九。佢地除咗知道區議員每月有幾萬人工同好多津貼呃之外。有冇確實知道區議員要做 d 乜?當然。投佢個班就更戇九。白痴比你投出嚟起碼個個月有錢收。但投個咩都唔能識做。幫唔到社區之餘重七下七下亂咁吠。錢又唔會分比你嘅 on9 仔。損己不利人。有咩用呀。唉。醒下啦。損民。
我都唔明點解佢地永遠都討論d佢地工作範圍以外既議題?

DQ

用英文教普通話好唔好?

引用:
原帖由 hamsomeking 於 2020-11-30 11:52 PM 發表
深水埗區議員李文浩在日前的區議會會議中,討論「以普通話教授中國語文科」議題期間,稱「在國際間,中國人三個字等同於過街老鼠」,被建制派批評公然...

https://static.stheadline.com/stheadline/inewsmedia/20201130/_2020113007420955768.jpg

深水埗區議員李文浩在日前的區議會會議中,討論「以普通話教授中國語文科」議題期 ...
DQ呢個冚家鏟吧,沒有效忠中華人民共和國,沒有效忠中國香港特別行政區,滾😡

引用:
原帖由 刺客禁言 於 2020-12-1 12:45 AM 發表

台灣D野關我Q事?
正所謂五音不全 五行相生
作為一個正統中華人
識講緊係揀多音調既廣東話
日常講野都係一種對腦部訓練
所以香港人出名轉數快
中國人中智商最高
你拉倒吧,你

呢D仆街曱甴身為中國人,應該

心虛

一定要清除李文浩呢隻反中亂港曱甴🪳!

垃圾李文浩

引用:

白痴黃屍狗,連學層同工作都未分開,兒童細個時學習期,大左工作有選揀, 咁都分唔開
語言自細學習自已國家言語
你自己都係一隻過街老鼠,區議會當自己立法會

引用:
原帖由 刺客禁言 於 2020-12-1 12:45 AM 發表

台灣D野關我Q事?
正所謂五音不全 五行相生
作為一個正統中華人
識講緊係揀多音調既廣東話
日常講野都係一種對腦部訓練
所以香港人出名轉數快
中國人中智商最高
食屎啦你,hk 人係中國人最畜生,暴徒曱甴

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]