• 瀏覽: 31,898
  • 回覆: 11
  • 追帖: 1
+17
引用:
原帖由 boymeetsgirl 於 2020-11-30 05:56 PM 發表
中國外交部發言人趙立堅在其社交媒體Twitter上發布一張圖片,稱澳洲軍人在阿富汗殺害平民及囚犯,引起澳洲政府不滿,要求北京道歉及刪除有關推文。中國外交部發言人華春瑩就回應指,澳洲軍人在阿富汗殘害無辜平民,是經澳洲傳媒報道,亦得到澳洲國防部調查報告的確認,受國際社會一致聲討和譴責。

華春瑩否認趙立堅的推文是針對澳洲,指今次屬「大是大非問題」,所有具良知的人都應譴責。她質疑澳方對該個人推文反應如此 ...
作者都要對澳大利總理致歉意~~~~~~
哈哈哈~~~~~
https://www.youtube.com/watch?v=o9Y4Gspeshg

轉貼完、諗諗下個仆街都唔知咩叫創作!
回教先知係創作、五粒病毒係創作。
咁澳洲軍人屠殺小孩都係創作。

引用:
原帖由 魯先生 於 2020-11-30 07:53 PM 發表
華春瑩好少咁正義,終於肯為人民發聲!

雖然是為別國人民發聲,都算可以接受嘅!
咁又係!美國黑人不是命!
所以香港黃絲唔會支持黑人。

引用:
原帖由 boymeetsgirl 於 2020-11-30 08:04 PM 發表
面係人地俾,架就自己丟
香討黃絲冋澳洲總理一樣不要面的!

引用:
原帖由 boymeetsgirl 於 2020-11-30 08:18 PM 發表
沒有一個西方國家為此事出聲,虛偽到爆
伊朗專家被音殺西方國家有出聲嗎?香討黃史有意見嗎?

引用:
原帖由 peter925 於 2020-11-30 08:21 PM 發表

一夜爆紅
早就紅左~~~

引用:
原帖由 ricebuket 於 2020-11-30 09:02 PM 發表

感恩節喎?!

真感恩

引用:
原帖由 caorenjie 於 2020-11-30 10:07 PM 發表

這幅圖系表達什么意思?
印弟安人為了保衛自由和保衛生存權利而被美軍殺清光。
美國建國後印弟安人己被逼至居留在西部。
美國開發西部時要殺光印弟安人才可以開發。

引用:
原帖由 魯先生 於 2020-11-30 10:20 PM 發表

有曼德拉嘅精神就最好啦!
曼德拉邊位高大白西方人?

引用:
原帖由 4XGUY 於 2020-11-30 10:32 PM 發表
張相係p圖嘅!不得對別國說三道四!
張相係畫家創作畫架!
P乜西?

引用:
原帖由 魯先生 於 2020-12-1 07:48 AM 發表

他是曼加拉細佬,莫雷拉表叔!你唔識唔出奇!
咁又係。。。。衰神一樣嘅白人我無資格識。

引用:
原帖由 kopahin 於 2020-12-1 01:02 AM 發表
竟然搵到生果轉貼員嘅回覆,發覺佢真係冇睇外國新聞,澳洲解僱班special force,連軍事法庭都冇(遲下希望有啦),仲好意思出黎柒,睇多d BBC或上下reddit啦
轉貼元只識換美金唔識人格。

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]