• 瀏覽: 12,680
  • 回覆: 150
引用:
原帖由 highbury64 於 2020-11-30 04:34 PM 發表

傳英國幫佢壯膽
錯,係台灣幫大英帝國壯膽至真

震就係震,笑到震!

引用:
原帖由 highbury64 於 2020-11-30 04:27 PM 發表
https://hk.appledaily.com/china/20201130/2BDTI5ZTAFGBTEVJBZ67JWY6QI/
英國首相約翰遜(Boris Johnson)近日宣佈將於明年派出「伊莉莎白女王號」(HMS Queen Elizabeth)航空母艦到亞洲巡弋。日本八卦小報《夕刊富士》曾爆料指,記者聲稱從美國情報官員獲取消息,美國有計劃讓英國海軍最新銳航空母艦「伊莉莎白女王號 ...
上次看到你在投訴版 哀嚎、下跪、求版主解禁,好卑賤的樣子啊

引用:
原帖由 type100q 於 2020-12-1 10:47 AM 發表
美國自己又唔泊.搵隻狗的泊
怕中國打沉佢嗎..英國果隻好以艦機都無隻的喎
就因無戰機、當貨船、安全D。中國係唔會擊沉貨船的。

引用:
原帖由 Frankie佬 於 2020-12-1 02:58 PM 發表

就因無戰機、當貨船、安全D。中國係唔會擊沉貨船的。
無戰鬥能力的大分裂癲航母是要來做主題公園/海上賭船。

引用:
原帖由 輪皇 於 2020-12-1 12:37 AM 發表

伊利沙白號行到咁遠咩?一陣行行吓漏水又要拖返去修理。
咁就有藉口拖去台灣修理,然後賴死唔走,再用高價賣比台灣,
不過比個地球菜菜子做膽,都只敢放在碼頭做擺設

好彩話係英國最強,唔係全球最強。 唔係死左火咩?

引用:
原帖由 highbury64 於 2020-11-30 04:27 PM 發表
https://hk.appledaily.com/china/20201130/2BDTI5ZTAFGBTEVJBZ67JWY6QI/
英國首相約翰遜(Boris Johnson)近日宣佈將於明年派出「伊莉莎白女王號」(HMS Queen Elizabeth)航空母艦到亞洲巡弋。日本八卦小報《夕刊富士》曾爆料指,記者聲稱從美國情報官員獲取消息,美國有計劃讓英國海軍最新銳航空母艦「伊莉莎白女王號 ...
美國有11艘航母,要搵英軍頂替?

引用:
原帖由 yeungph 於 2020-12-1 04:26 PM 發表
好彩話係英國最強,唔係全球最強。 唔係死左火咩?
英國得1首用得的航母來柯in。 真係信者得永生。

引用:
原帖由 HEYAYA 於 2020-11-30 05:50 PM 發表
樓主竟然話最強海軍不是美國是英國

"美國有計劃讓英國海軍最新銳航空母艦「伊莉莎白女王號」閃電停靠台灣...", 美國原來是英國的宗主國, 仲可以隨意調動皇家海軍做炮灰啦

「伊莉莎白女王號」明年唔去台灣正PK呀 !
明年唔去台灣正PK呀
明年唔停泊臺灣正契弟
但係大陰帝國到時會話我不嬲都認係pk同契弟啦!

日畢落帝國, 都係靠 鴉片 發$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$!!! 

引用:
唔使驚,我哋中國香港有全球最強死曱甴,派佢哋去掟兩個汽油彈,英國航母都被嚇走

特朗普無意交出權力, 做戰時總統。 如果打小國可能好快完結,消息指特朗普有意同時對南海和伊朗出兵, 並要求歐洲, 日本配合牽制俄羅斯。

英國呢啲軍事小國都係算吧啦!

咁當然,美國航母有無煙筒?
英國航母,孖煙筒!

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]