• 瀏覽: 2,238
  • 回覆: 43
【最新】公務員及政府僱員周三起在家工作,政府會維持緊急服務,呼籲私人機構亦盡量安排僱員在家工作

Ho,  ho,  ho.........政府部門又lock down ~

新聞來源連結:

https://news.now.com/urgentnews.jsp?taskId=19597&refer=Share

未有工作群組,乘車群組,似乎正常返工感染危險有限...

引用:
原帖由 lung_block 於 2020-11-30 04:32 PM 發表
未有工作群組,乘車群組,似乎正常返工感染危險有限...
唔好禁老定,呢波非同小可!

竟然唔係明天。

政府學唔學可以學下大陸。話封就封
唔好又延遲一日 先做

引用:
原帖由 如果我變成回憶 於 2020-11-30 04:38 PM 發表
政府學唔學可以學下大陸。話封就封
唔好又延遲一日 先做
都要俾時間社會準備架,唔爭在嗰一日!

要頂住,天氣轉冷,呢鋪唔係講得笑

大多數老闆通常扮唔知

引用:
原帖由 為香港人鼓掌 於 2020-11-30 04:40 PM 發表

都要俾時間社會準備架,唔爭在嗰一日!
做乜準備? 竹館要D咩準備?

唔嚴重, 封佢做乜? 嚴重, 點解要俾多兩日

個政府決策層真係廢到無能

引用:
原帖由 夢醒一切成空 於 2020-11-30 04:42 PM 發表
要頂住,天氣轉冷,呢鋪唔係講得笑
萬一與季節性流感混種,咁就死得人多!

引用:
原帖由 xenium 於 2020-11-30 04:42 PM 發表
大多數老闆通常扮唔知
你話俾老細知囉!

引用:
原帖由 為香港人鼓掌 於 2020-11-30 04:43 PM 發表

萬一與季節性流感混種,咁就死得人多!
係呀,而家就算普通傷風感冒咳兩聲,打個乞嚏,喺街上嗰啲柒頭皮都住你……

引用:
原帖由 skm1209 於 2020-11-30 04:43 PM 發表

做乜準備? 竹館要D咩準備?

唔嚴重, 封佢做乜? 嚴重, 點解要俾多兩日

個政府決策層真係廢到無能
依家係公務員WFH呀,你噏咩麻雀館?

引用:
原帖由 xenium 於 2020-11-30 04:42 PM 發表
大多數老闆通常扮唔知
另一廢點, 就係怕得罪D老闆, 外國政府都敢下令寫字樓員工WFH, 因為明知唔太大影響

偏偏佢只敢"呼籲"

引用:
原帖由 skm1209 於 2020-11-30 04:47 PM 發表

另一廢點, 就係怕得罪D老闆, 外國政府都敢下令寫字樓員工WFH, 因為明知唔太大影響

偏偏佢只敢"呼籲"
好難講,叫住劏房職員WFH,佢仲辛苦!

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]