• 瀏覽: 2,239
  • 回覆: 43
引用:
原帖由 為香港人鼓掌 於 2020-11-30 04:18 PM 發表
【最新】公務員及政府僱員周三起在家工作,政府會維持緊急服務,呼籲私人機構亦盡量安排僱員在家工作

https://dy9wh6wkphgeg.cloudfront.net/image/extra_banner.jpg?v=4

Ho,  ho,  ho.........政府部門又lock down ~

新聞來源連結:

https://news.now.com/urgentnews.jsp?taskId=19597&refer=Share
根本上星期就已經要行動啦,仲等星期3喎,無架啦嚟緊會係外傭野開去

引用:
原帖由 習總囊囊 於 2020-11-30 04:50 PM 發表

根本上星期就已經要行動啦,仲等星期3喎,無架啦嚟緊會係外傭野開去
鬼叫港女懶,係要請外傭咩!

引用:
原帖由 如果我變成回憶 於 2020-11-30 04:38 PM 發表
政府學唔學可以學下大陸。話封就封
唔好又延遲一日 先做
咁香港人學唔學到內地人咁聽政府話先?

引用:
原帖由 阿妮呢 於 2020-11-30 04:37 PM 發表
竟然唔係明天。
要交待同處理好多問題不能話停就停的

引用:
原帖由 半夏善良的黑頭 於 2020-11-30 04:53 PM 發表

對,好多嘢要F/UP~

引用:
原帖由 為香港人鼓掌 於 2020-11-30 04:49 PM 發表

好難講,叫住劏房職員WFH,佢仲辛苦!
借口聽得多, 呢個爛到咁係第一次聽

抗疫就係目前全世界各國政府大事, 唔係是但搵個借口就得, 如果咁講, 美國抗疫都唔差, DONALD TRUMP怕D人戴口罩太焗, 限聚太耐怕D人有情緒病先咁

換個轉頭, 即係話大陸冇人道???

引用:
原帖由 半夏善良的黑頭 於 2020-11-30 04:53 PM 發表

交代同處理, 同停業係冇關係, 佢停人地業目的係唔燜人群聚集, 竹館果D有咩需要同人客交代呀

懶唔係罪,但公眾地方唔戴罩仲要大班人聚埋1齊都無人執法就有啲奇啫.啲仆街對住啲港女擒都擒唔切過喎

政苦趁火打劫。

公務員又有得WFH

引用:
原帖由 skm1209 於 2020-11-30 04:56 PM 發表

交代同處理, 同停業係冇關係, 佢停人地業目的係唔燜人群聚集, 竹館果D有咩需要同人客交代呀
政府有話停竹館嗎?若政府叫停私人企業又唔知比人拷幾多足鋼

引用:

唔係全停,分ab 更。

私人機構已完全安排僱員在家工作, 不過不會出糧咁解. 

法官話人權, 要一視同人, 清潔工也要在家工作。

引用:

黃屍在家工作用鍵盤,唔會明架

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]