• 瀏覽: 895
  • 回覆: 27
中澳再起衝突 ,澳兵殺害阿富汗平民

中國越來越流氓,,,,但我喜歡😍

新聞來源連結:
https://newcastle.chinesetoday.cn/content-102049149135017

附件

Screenshot_2020-11-30-13-02-57-945_com.android.browser.jpg(109.89 KB)

2020-11-30 01:06 PM

熱賣及精選
成日賊喊捉賊今次你重唔死

紙貓先道歉吧, 

其實佢嘅身份不太適合轉載,應該由民間做。但道歉就唔需要,因為係事實,不是誣蔑

引用:
原帖由 冰風蓋天 於 2020-11-30 01:34 PM 發表

其實佢嘅身份不太適合轉載,應該由民間做。但道歉就唔需要,因為係事實,不是誣蔑
趙立堅是外交部發言人,官階只是副司長。其實是小官。
中國以前受到污衊一直都是忍讓,幾乎沒有主動回擊,只是被動的辯解,以致于外界習慣了中國的鵪鶉忍讓,白皮任何人都可以任意污衊中國而沒啥後果,白皮習慣了自己可以任意污衊別人,而不允許別人罵他。讓白皮氣焰囂張。
以後中國主動出擊就會是新常態了,白皮習慣了也就接受了,
白皮以後要習慣在大言不慚指點別國人權之前,要先看看自己的屁股干不乾淨。
總之,白皮以後要習慣被罵。

澳洲屎眼經常誣告中國,冒犯中國14億人民又點計 ?

趙立堅代表中國14億人民,隊你就隊你,吹咩 ?

早前香港DQ四隻泛暴派已完,5屎眼聯盟聯仆出鬼叫嚴重關切,趙立堅即刻回隊,.."不論你是5眼或10眼,衹要損害中國主權,安全,發展利益,小心他們的眼睛被戮瞎!"

堅哥係堅嘅 !

佢話澳洲士兵啫,唔係所有澳洲人喎,不應過份解讀

引用:
原帖由 冰風蓋天 於 2020-11-30 01:34 PM 發表

你要明白,外交部發言人講嘢,並不是個人情緒反應 ! 是國家的表態 !

係咪講事實先?澳洲佬玻璃心?

引用:
原帖由 robin09 於 2020-11-30 13:53 發表

趙立堅是外交部發言人,官階只是副司長。其實是小官。
中國以前受到污衊一直都是忍讓,幾乎沒有主動回擊,只是被動的辯解,以致于外界習慣了中國的鵪鶉忍讓,白皮任何人都可以任意污衊中國而沒啥後果,讓白皮氣焰囂張。
以後中國主動出擊就會是新常態了,白皮習慣了也就接受了,
白皮以後要習慣在大言不慚指點別國人權之前,要先看看自己的屁股干不乾淨。
總之,白皮以後要習慣被罵。
如果無大官在背後撐腰,你估堅哥會出此帖?

引用:
原帖由 Lycan 於 2020-11-30 02:10 PM 發表

如果無大官在背後撐腰,你估堅哥會出此帖?
當然是中國外交部決定的,
但是具體執行的人的身份也很重要。
相比起白皮無論什麼人都敢污衊中國,中國是非常克制了。
就紙貓國來說,莫里森就帶頭污衊中國。美畜更是川普和篷配奧帶頭污衊。
總之,白皮以後要習慣被罵。被罵不必驚訝,坐定定挨罵。

道歉?你無聽法國佬講咩?呢啲係言論自由呀。

你看到的未必是事實
你以為的事實未必是真相
「澳洲兒童節目播「武則天」食曱甴及黃蜂幼蟲 當地華人怒轟辱華」
罪犯後代點解又唔向中國道歉?

你看到的未必是事實
你以為的事實未必是真相
澳洲兵殺平民係澳洲軍方宣布!
咁使唔使澳洲軍方道歉講真話?

監犯後裔緊係嬲,張畫唔係事實,因佢哋士兵唔用刀但用槍射殺平民細路。

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]