• 瀏覽: 3,416
  • 回覆: 9
+8
引用:
原帖由 持劍衛道 於 2020-11-30 11:28 AM 發表
李永健是半個政治人。他於2007年參選的時候,很多傳媒 followed.
在一個電視辯論他出了岔子之後,南華早報第二天甚至把那件事作為頭條。
-----
他所遇到傳媒對他的不公平做法有:
1. 一個有線電視記者訪問他的時候,她的crew 正在安裝燈光和其他設備的時候,這位記者【中大學妹】突然說,‘’在沒有錄影之前我問你,你是不是傻的。 ‘’然後她說這段不會“出街”的。
當該條訪問播出的 ...
最可怕係頭3權合作

引用:
原帖由 貓男 於 2020-11-30 06:01 PM 發表
我覺得偽四權更恐怖。

由其係蠢人汎濫,愚民當道嘅地方。
第4權可以更恐怖嘅話係人民之福
即係頭3權得到制衡冇恐怖
第4權恐怖極都唔夠頭3權合作咁恐怖

引用:
原帖由 黃昏死神 於 2020-11-30 07:07 PM 發表

痙攣仔你唔記得N年前蘋果畀錢陳健康叫雞作新聞,累到冚家大細跳樓咁無陰公,竟然話唔恐怖…
你又來了
就跟沙士係香港1樣
係健康哥滾到冚家富貴毒果先去搵佢
赤共4權合作就搞出全部假歷史

引用:
原帖由 黃昏死神 於 2020-11-30 07:28 PM 發表

你又顛因倒果,陳爛滾關蘋果咩事,作新聞就全世界都指責,剛就有單作候任美國總統新聞,被人踢爆嗱嗱聲道歉推個替死鬼嚟頂
事實明明係你顛倒因果
純粹爛滾的確冇人會報

引用:
原帖由 黃昏死神 於 2020-11-30 07:39 PM 發表

最後結果係咩~蘋果登頭版道歉囉,你點吟都吟唔甩
我冇需要吟甩任何嘢
毒果係賤,粉報共報唔賤咩?
而家係你吟唔甩假歷史洗腦倒果為因
不過你地都慣

引用:
原帖由 Hung196108 於 2020-11-30 11:17 PM 發表

陳健康佢去滾,佢又唔係滾人老婆,關人差事咩?對香港絕大部份人,都是咁態度,除左蘋果日報有偷窺狂的忠實讀者。
有記者俾錢陳健康係事實,出錢果個係記者係事實,果個記者係蘋果日報的記者係報館確實左,係事實。
問題係記者係低能到睇唔到唔知道陳健康智力低於常人?還是報館請人果個低能到請左個低能大學生做記者?還是明知道陳健康係低低地都重不道德咁引誘佢去做不道德行為?
不過,「陳健康事件」點都有個好處 ...
咁毒果請佢叫G又關你地叉事咩~
毒果唔幫佢找數,傾俾錢佢做獨家訪問嘅話,根本冇得嘈

起碼未見到第4權拉李永健去坐屈佢10碌8碌
控制家人炒魷軟禁凍結戶口充公資產打到穿頭斷骨先吖

引用:
原帖由 Hung196108 於 2020-12-2 05:33 PM 發表

毒果請佢叫雞,本來都關人隱事,唔關我地事。
不過做個所謂獨家專訪,搞到好多香港人的回鄉證被老虎鎖起。
令到在大陸的活動停曬,就關好多人的事。
你唔識學波叔坐shampoo boat架?

引用:
原帖由 freeyauchan 於 2020-12-14 10:22 PM 發表

曄  你人來架!  沙士毒果日日宣佈香港係 疫埠  搞到泰國發出紅色旅遊警告!  內消含哂撚  重衰過今次!  係副面新聞下 吾係燒炭 就係跳樓!  因為毒媒誇張報道燒炭死架人比中沙士死架人更多!

當然仲有楊永強拒絶封院拒絶承認社區爆發啦
同埋首先又係赤共隱瞞疫情
所以大家要每日睇新聞睇報紙上網睇邊度爆疫
但都好過大6人連新聞都冇得睇只能靠傳謠
去撲白醋板藍根呀陰公~
衛食局長左口強真係話驚影響旅遊業所以唔承認社區爆發喎
你果然印證赤共今日思維,唔同意泰國封關你而家叫赤共開關啦~
不過做咩又燒埋懵董搞喎香港經濟果疊呢
佢咁多敗政,逐樣嚟吖~

引用:
原帖由 freeyauchan 於 2020-12-14 10:34 PM 發表

證實呢件含家產吾撚係人   完全冇人性!  殺人犯 殺人重可以阻止  毒媒殺人用支筆 一句新聞自由  任由佢傷害無辜市民!  10零歲 有咩深仇大恨呀   揾把刀湯個警察條頸?   幾條友同個路人嘈幾句  放火燒人?  有冇咁大仇囗呀?  毒媒殺人防不勝防!
唔止湯頸,腸都標埋出嚟

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]