• 瀏覽: 38,442
  • 回覆: 362
  • 追帖: 2
引用:
原帖由 阻住地球轉 於 2020-11-30 03:42 PM 發表

而家D保安真係惡,警察又唔比入,救護車又唔比入,咩事?
放心
保安牌無得續期
除非無心
公司無交低鎖匙
必要時緊急情況一定爆左個閘
最多政府賠錢比大廈

尼保安白痴
自己揸主意
叫阿頭出來
一失救佢地必調查點解延遲救人

http://h50178.www5.hp.com/support/EM921PA/solve/112920.html?jumpid=reg_R1002_TWZH
http://h50178.www5.hp.com/support/D8150A/faqs/54626.html

回覆 引用 TOP

熱賣及精選
引用:
原帖由 東方紅 於 2020-11-30 04:35 PM 發表

呢啲真係食蕉嘞,夜晚唔會開?有咩緊要過人命?
一日都係黑暴,發明咩警察唔可入私人地方或港鐵,啲黃媒又同佢哋黐,搞到啲知識水平低人士,真係以為自己做保安嘅權大過警察。
黑暴大劣師政治掛帥,話之你死人,胡亂曲解法律,害人不淺

沙中蚌常怨路茫茫,常怨處身灰暗地方,
而四周好陽光,它閉起眼來看,常合上難怪不見光。
引用:
原帖由 mac02 於 2020-11-30 04:56 PM 發表

吓?無手嘟卡就要看更開閘?
無手㩒lift係唔係又要看更做埋日本百貨公司果啲電梯女郎?
無手拎鎖匙係唔係又要看更做埋酒店 “白手襪” housekeeper 幫你開門幫你拎行李?
百佳得過啲住客平時就個個都無手開門,偏偏大年初一就個個都健步如飛唔洗看更幫?
呢位仁兄 正常保安程序 保安係要跟隨醫護上樓的 !!

幫㩒樓數有什麼問題??? 每一次管理的地方出事, 當籍保安都要寫報告的!!

時間 地點 幾人上樓 主管或當時人員編號 發生什麼事 越詳細越好!!!

有沒有上過保安課程?????

垃圾保安管理公司,如果傷者有咩東瓜荳腐就.......

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 kingking99 於 2020-11-30 04:59 PM 發表

黑暴大劣師政治掛帥,話之你死人,胡亂曲解法律,害人不淺
響香港做幾十年人,從未聽過,或者知識話畀我哋知,警察執法,只要有人犯事,有人報案,商場、屋苑、地鐵都完全有權進入調查及執法。
自從那名無知七仔店員之後,就將呢啲嘢炒熱咗,當時肥仔蔥同一眾官員,全部噤聲,最慘連律政司都唔出嚟講句,搞到黃媒黑媒黑暴日日炒熱,將白變成黑,直至將軍澳那單嘢開始,拉保安,先至逐漸開始撥亂反正。

「曾經滄海難為水,除卻巫山不是雲....」  「你在我生命中的出現,足夠我回味一生...」

回覆 引用 TOP

離譜!有無搞錯?電視廣告咪都話大廈要協助消防員,救護員救火救人咩?

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 寒冬粗俗的主席 於 2020-11-30 01:14 PM 發表

係警員進入大學辦案都要先得到大學同意嘅年代...

私人地方做咩要放你救護車用消防通道先?

你只係救護車,唔係消防車,做咩要比你用消防通道。
好有道理喎,要比個叻你至掂。

回覆 引用 TOP

保安好撚惡

我看到 過去的自己真實的樣貌
一步步過程中成長跳躍
好想告訴他什麼不需要

我遇到 人生中幾次突然的低潮
本來想就地安靜的躺好
卻發現往前風景會更好

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 香港雞蟲 於 2020-11-30 03:04 PM 發表

救護服務,分秒必爭
收皮喇,咪又係罷工

引用:
原帖由 Reporterdog 於 2020-11-30 05:13 PM 發表

收皮喇,咪又係罷工
救護係消防

小小的一陣風呀 慢慢的走過來
請你們歇歇腳呀 暫時停下來
海上的浪花兒開呀 我才到海邊來
原來麼你也愛浪花 才到海邊來

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 殘廁變態的豬豬 於 2020-11-30 01:26 PM 發表

我哋黃屍嘅責任就係保護手足。。。
仲有招眾籌,使撚去做咩!

回覆 引用 TOP

成個商業登記可以馬上注銷

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 Lunrasea 於 2020-11-30 05:03 PM 發表

呢位仁兄 正常保安程序 保安係要跟隨醫護上樓的 !!

幫㩒樓數有什麼問題??? 每一次管理的地方出事, 當籍保安都要寫報告的!!

時間 地點 幾人上樓 主管或當時人員編號 發生什麼事 越詳細越好!!!

有沒有上過保安課程?????
冷靜,我係回應緊搭單講話 “兩隻手揸住外賣無手開門” 果個會員,唔係討論今次救護員事件。
---
洗唔洗上樓揸lift,要由控制室當值主任決定,座頭無order而擅自離開大堂崗位範圍,萬一有大耳窿襯機上左樓追數,鏢局可以用 “擅離崗位” 呢個理由黎 “呠” 你嘅。

單車節搞青馬, 渣馬又搞青馬, M$R 又唔願配合呢啲國際盛事去通宵運作, 正苦明知暫時仲未有第二條替代道路可以入機場, 依然係一而再再而三批准果啲機構濫封青馬, 封黎原來都只不過係為左噱頭, 為左方便一啲假日運動家走去地標求婚或者打卡。
咁離譜……

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 mac02 於 2020-11-30 04:56 PM 發表

吓?無手嘟卡就要看更開閘?
無手㩒lift係唔係又要看更做埋日本百貨公司果啲電梯女郎?
無手拎鎖匙係唔係又要看更做埋酒店 “白手襪” housekeeper 幫你開門幫你拎行李?
百佳得過啲住客平時就個個都無手開門,偏偏大年初一就個個都健步如飛唔洗看更幫?
有人禁鐘,看更有冇責任開門先?
佢有權要求登記,但無權唔做。

交管理費莫非就要個紙牌人?

要係度講埋啲 yc 理論。

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]