• 瀏覽: 38,437
  • 回覆: 362
  • 追帖: 2
屋苑保安大撚晒

回覆 引用 TOP

熱賣及精選
引用:
原帖由 香港雞蟲 於 2020-11-30 11:26 AM 發表

保安又係黃??
按佢既思考行為...十之八九係....
原則大於救人 真係請著佢都要自救多福..

如果你係特首..中央同你講 :
2047後的法例真空, 都由中央法例填補或解釋
你會想立法會不能立法嗎?? 你會容許班攬炒議員仲拖慢所有法例的立法嗎? 諗下啦各位,!
閘!可能只有幾個車位!有人小題大做

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 andysan4 於 2020-11-30 11:44 AM 發表

轉載Facebook創作
又係岸鳩新聞

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 boymeetsgirl 於 2020-11-30 11:20 AM 發表

對醫護來說拯救生命永遠放在第一位,然而有網民爆料指,日前在紅磡的私人屋苑,有保安以夜間禁止使用消防通道為由,拒絕開閘。最終,救護員需落車,跑入事發大廈救人。事件曝光後,不少網民抨擊保安做法,聲稱要「集體投訴」。

根據Facebook群組「馬路的事討論區」網民的發文,當時有一輛救護車接報到一個私人屋苑救人,但在屋苑外兜了兩圈仍未能找到大廈入口。然後有數名街坊替救護車引路至屋苑消防通道閘口。救護員下 ...
呢個報導第一句已經笑到碌地。“對醫護來說請救生命放在第一位” ?  應該改為 “曠工應放在第一位”。

好事

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 kid_a 於 2020-11-30 02:48 PM 發表

按佢既思考行為...十之八九係....
原則大於救人 真係請著佢都要自救多福..
救護服務,分秒必爭

小小的一陣風呀 慢慢的走過來
請你們歇歇腳呀 暫時停下來
海上的浪花兒開呀 我才到海邊來
原來麼你也愛浪花 才到海邊來
邊間服務公司? 唔好幫襯呀

回覆 引用 TOP

跟公司指引。

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 流晶花園 於 2020-11-30 11:42 AM 發表

點會未聽過有地方唔比救護員入,佔中時咪有囉
唉,又一矯枉過正例子!保安公司亦要需要負責。

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 lrr174 於 2020-11-30 11:24 AM 發表

呢個女保安 學左 某d 黃商場既保安
以為自己可以有權拒絕政府緊急隊伍
公道少少 雖然係個女保安應對
但係都有call上去保安室
呢單野 未必係個女保安一個人話到事
睇返內容 其實係將個矛頭指向管理處 同管理公司

個救護員有冇展示委任證?呢兩年太多自稱救護員物體出現,夜媽媽冇出示成駕車駛入黎保安要負責喎。

回覆 引用 TOP

人黃腦殘

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 boymeetsgirl 於 2020-11-30 11:20 AM 發表

對醫護來說拯救生命永遠放在第一位,然而有網民爆料指,日前在紅磡的私人屋苑,有保安以夜間禁止使用消防通道為由,拒絕開閘。最終,救護員需落車,跑入事發大廈救人。事件曝光後,不少網民抨擊保安做法,聲稱要「集體投訴」。

根據Facebook群組「馬路的事討論區」網民的發文,當時有一輛救護車接報到一個私人屋苑救人,但在屋苑外兜了兩圈仍未能找到大廈入口。然後有數名街坊替救護車引路至屋苑消防通道閘口。救護員下 ...
揾埋D乞兒大陸大媽做保安狗,封返封利是咪開門,咁都唔識!

網上兇狠,現實碌撚。
我要憎普選 !!

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 lrr174 於 2020-11-30 11:24 AM 發表

呢個女保安 學左 某d 黃商場既保安
以為自己可以有權拒絕政府緊急隊伍
可能係黃C保安員

道德經
第八章
上善若水。水善利萬物而不爭﹐處眾人之所惡﹐故幾於道。
居善地﹐心善淵﹐與善仁﹐言善信﹐政善治﹐事善能﹐動善時。夫唯不爭﹐故無尤。

回覆 引用 TOP

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]