• 瀏覽: 38,445
  • 回覆: 362
  • 追帖: 2
好似係犯法㗎喎~~~

回覆 引用 TOP

熱賣及精選
引用:
原帖由 holo3 於 2020-11-30 11:27 AM 發表

依單新聞真爆笑,咩管理公司黎,基本責任都唔識
我哋黃屍嘅責任就係保護手足。。。

管理處着火都唔好俾消防車入呀
記住喎

啲保安好學唔學走去學保護王師曱甴嗰啲方法

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 boymeetsgirl 於 2020-11-30 11:20 AM 發表

對醫護來說拯救生命永遠放在第一位,然而有網民爆料指,日前在紅磡的私人屋苑,有保安以夜間禁止使用消防通道為由,拒絕開閘。最終,救護員需落車,跑入事發大廈救人。事件曝光後,不少網民抨擊保安做法,聲稱要「集體投訴」。

根據Facebook群組「馬路的事討論區」網民的發文,當時有一輛救護車接報到一個私人屋苑救人,但在屋苑外兜了兩圈仍未能找到大廈入口。然後有數名街坊替救護車引路至屋苑消防通道閘口。救護員下 ...
其實救護員可以問佢, 如遲左救人導致死亡係咪佢地負責?
看更一般無帶腦工作 呢D 蠢看應立即炒魷示眾

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 boymeetsgirl 於 2020-11-30 11:20 AM 發表

對醫護來說拯救生命永遠放在第一位,然而有網民爆料指,日前在紅磡的私人屋苑,有保安以夜間禁止使用消防通道為由,拒絕開閘。最終,救護員需落車,跑入事發大廈救人。事件曝光後,不少網民抨擊保安做法,聲稱要「集體投訴」。

根據Facebook群組「馬路的事討論區」網民的發文,當時有一輛救護車接報到一個私人屋苑救人,但在屋苑外兜了兩圈仍未能找到大廈入口。然後有數名街坊替救護車引路至屋苑消防通道閘口。救護員下 ...
話明消防通道,一定要比用啦,其實可以告佢阻碼公職人員執行職務,另外可以抄底保安人員編號去警務處係安牌照科投訴,可能連個保安牌都比人取消埋。

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 hfceddie 於 2020-11-30 01:20 PM 發表

個屋苑夜晚有人叫救護車相信唔會係第一次,咁以往點處理?係咪同一間保安公司?若處理手法一樣,有冇住客投訴過?

要拉闊啲嚟睇。
點處理?我哋黃屍閘口一般程序
第1. 要出示委任證
第2. 要出示搜查令
第3. 所有人要落車被檢查
第4. 拒絕進入

回覆 引用 TOP

按既定規則執行林鄭來都5開閘有乜錯
開左實畀人抄魷

回覆 引用 TOP

希望下次到個管理員需要救護車

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 lrr174 於 2020-11-30 11:24 AM 發表

呢個女保安 學左 某d 黃商場既保安
以為自己可以有權拒絕政府緊急隊伍
黃商場先不會阻止救護
藍商場就或者會

回覆 引用 TOP

女保安拒開,有救護車來保安主管要出來,佢又唔開?

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 liuche01 於 2020-11-30 11:37 AM 發表

報道中未提及消防員出示委任証
白痴先會問救護員攞證睇,成架救獲車救護員,唔通拍戲咩,真係搵嘢黎講,真係話你 on 9又怕你嬲,唔話你又怕你繼續on 9。

咩屋苑,請埋D譚仔阿姐

回覆 引用 TOP

違法達義2.0 待救者同家屬可民事起訴 一定要警惡懲奸

回覆 引用 TOP

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]