• 瀏覽: 40,942
  • 回覆: 362
  • 追帖: 2
+6
如果香港真係獨立, 之後用晒曱甴原則管理, 到時唔好話500萬市民走晒, 連班曱甴都肯定頂唔順自己既所作所為都要一齊走光

引用:
原帖由 我要真普選 於 2020-11-30 12:17 PM 發表

私家路

周梓樂啲Fan嚟架. 咁都唔救?!

引用:
原帖由 ff530 於 2020-11-30 11:41 AM 發表
又係曱甴, 無法無天
當日房署都係咁做噃,

又係大陸外勞,無法無天。

呢D事一定有前科,應該係有試過夜晚開閘比緊急車輛入屋苑,但就比一班不知所謂的VIP投訴L投訴,又搵埋班垃圾區議員搞事,咪搞到管理公司投降,其實好多屋苑管理點解唔人性化,就係出自一班自以為住豪宅既業主投訴L做成

引用:
原帖由 boymeetsgirl 於 2020-11-30 11:20 AM 發表
對醫護來說拯救生命永遠放在第一位,然而有網民爆料指,日前在紅磡的私人屋苑,有保安以夜間禁止使用消防通道為由,拒絕開閘。最終,救護員需落車,跑入事發大廈救人。事件曝光後,不少網民抨擊保安做法,聲稱要「集體投訴」。

根據Facebook群組「馬路的事討論區」網民的發文,當時有一輛救護車接報到一個私人屋苑救人,但在屋苑外兜了兩圈仍未能找到大廈入口。然後有數名街坊替救護車引路至屋苑消防通道閘口。救護員下 ...
其實會唔會有好多野冇講啊

現在係唔係學左政府....................
根據Facebook群組〝都可以上到新聞.......係唔係最少都要有人去查詢下情況先報導呢

死左人入保安條數

引用:
原帖由 愚人之石 於 2020-11-30 12:22 PM 發表

當日房署都係咁做噃,

又係大陸外勞,無法無天。
窮人住屋村都中招,我地屋村一個雄霸議員位十幾廿年既公文袋議員好鍾意叫街坊去房署投訴,目的就係要比壓力房署話人做得幾差,跟住佢就出黎屌房署好快辦事署就會貼出成功爭取

讀 雞精班 保安課程 有講

少做少錯  唔做唔錯

權利至上,生命放一邊

開名

引用:
原帖由 kingking99 於 2020-11-30 11:50 AM 發表

應該唔關女保安事,佢都係照指示辦事,問題係在控制室的當值主管,
真係有好多管理處管理員以為自己大晒,佢口講就係法律
冇錯,阿姐想開都冇匙架。

引用:
原帖由 boymeetsgirl 於 2020-11-30 11:20 AM 發表
對醫護來說拯救生命永遠放在第一位,然而有網民爆料指,日前在紅磡的私人屋苑,有保安以夜間禁止使用消防通道為由,拒絕開閘。最終,救護員需落車,跑入事發大廈救人。事件曝光後,不少網民抨擊保安做法,聲稱要「集體投訴」。

根據Facebook群組「馬路的事討論區」網民的發文,當時有一輛救護車接報到一個私人屋苑救人,但在屋苑外兜了兩圈仍未能找到大廈入口。然後有數名街坊替救護車引路至屋苑消防通道閘口。救護員下 ...
救護員同警察無分別。申請左法官批準未?

做得好,一事同仁,平時警察都唔比入啦

我想知呢個屋苑管理費收幾錢一尺

阻塞緊急通道,可以出告票?

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]