• 瀏覽: 41,065
  • 回覆: 362
  • 追帖: 2
+6
引用:
原帖由 The_Cardigans 於 2020-11-30 11:49 AM 發表
做得食蕉分分鐘中學未畢業!

讀得書少...唔識用腦真係會害死人!

炒能左佢啦....😂
前線保安會請示當值主管,由管理處話事,通常前線保安冇鎖匙,要問管理處取

引用:
原帖由 frankielam88 於 2020-11-30 11:41 AM 發表
呢D咪多得黃人呢一年不斷吹噓,保安嘅權力仲大過政府囉,若然呢位人兄有咩冬瓜豆腐,應該怪黑暴黃屍,唔應該怪個保安。
唔畀特種車通行,應該已經系觸犯咗法律

而家屋宛d保安公司惡過老虎  自立法例  吾受司法監管  土黃帝

曱甴保安員?
住果到有事真係等死

引用:
原帖由 boymeetsgirl 於 2020-11-30 11:20 AM 發表
對醫護來說拯救生命永遠放在第一位,然而有網民爆料指,日前在紅磡的私人屋苑,有保安以夜間禁止使用消防通道為由,拒絕開閘。最終,救護員需落車,跑入事發大廈救人。事件曝光後,不少網民抨擊保安做法,聲稱要「集體投訴」。

根據Facebook群組「馬路的事討論區」網民的發文,當時有一輛救護車接報到一個私人屋苑救人,但在屋苑外兜了兩圈仍未能找到大廈入口。然後有數名街坊替救護車引路至屋苑消防通道閘口。救護員下 ...
呢度班藍尸話規矩就係規矩
就算幾唔合理蟻民都要笑住遵守
你反對就係暴徒

哈哈哈
生命唔係放響第一位咩?
咩玩法吖?

何謂緊急通道?

引用:
原帖由 boymeetsgirl 於 2020-11-30 11:20 AM 發表
對醫護來說拯救生命永遠放在第一位,然而有網民爆料指,日前在紅磡的私人屋苑,有保安以夜間禁止使用消防通道為由,拒絕開閘。最終,救護員需落車,跑入事發大廈救人。事件曝光後,不少網民抨擊保安做法,聲稱要「集體投訴」。

根據Facebook群組「馬路的事討論區」網民的發文,當時有一輛救護車接報到一個私人屋苑救人,但在屋苑外兜了兩圈仍未能找到大廈入口。然後有數名街坊替救護車引路至屋苑消防通道閘口。救護員下 ...
第一句對罷工醫護係點解讀

引用:
原帖由 大總統候選人 於 2020-11-30 11:52 AM 發表

唔畀特種車通行,應該已經系觸犯咗法律
如果係警車黃暴就唔會咁講

引用:
原帖由 frankielam88 於 2020-11-30 11:41 AM 發表
呢D咪多得黃人呢一年不斷吹噓,保安嘅權力仲大過政府囉,若然呢位人兄有咩冬瓜豆腐,應該怪黑暴黃屍,唔應該怪個保安。
咁大權,睇你都係人才,好適合做!

引用:
原帖由 kopahin 於 2020-11-30 11:51 AM 發表
保安都係比住戶迫到咁,見過有居屋管理處貼告示話有權拒絕警察入內喎,咁救護都拒絕得架,私人地方嘛,黃絲話啱唔啱先
私人地方警察唔入得?
如冇突發事,警察要入私人地方須要法庭批令
如有突發事,警察可進入任何地方!

曱甴保安

引用:
原帖由 香港雞蟲 於 2020-11-30 11:26 AM 發表
保安又係黃??
通常腦殘都係藍

引用:
原帖由 lamlampeter1 於 2020-11-30 12:03 PM 發表

私人地方警察唔入得?
如冇突發事,警察要入私人地方須要法庭批令
如有突發事,警察可進入任何地方!
你錯啦,有人報警就入得

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]