• 瀏覽: 41,014
  • 回覆: 362
  • 追帖: 2
+6
引用:
原帖由 boymeetsgirl 於 2020-11-30 01:17 PM 發表
如果不幸死左人,由誰負責?
放心,推落政府度。

引用:
原帖由 boymeetsgirl 於 2020-11-30 11:20 AM 發表
對醫護來說拯救生命永遠放在第一位,然而有網民爆料指,日前在紅磡的私人屋苑,有保安以夜間禁止使用消防通道為由,拒絕開閘。最終,救護員需落車,跑入事發大廈救人。事件曝光後,不少網民抨擊保安做法,聲稱要「集體投訴」。

根據Facebook群組「馬路的事討論區」網民的發文,當時有一輛救護車接報到一個私人屋苑救人,但在屋苑外兜了兩圈仍未能找到大廈入口。然後有數名街坊替救護車引路至屋苑消防通道閘口。救護員下 ...
這個屋苑管理層有問題,依據保安員手則規定,所有屋苑消防通道是24小時開放給紀律部隊使用,但要當值保安員指引去事發地點,尚要紀綠事發時間及紀綠部隊車牌在日程冊上

引用:
原帖由 lrr174 於 2020-11-30 11:24 AM 發表
呢個女保安 學左 某d 黃商場既保安
以為自己可以有權拒絕政府緊急隊伍
黑醫護vs黑保安

引用:
原帖由 香港雞蟲 於 2020-11-30 11:26 AM 發表
保安又係黃??
黑保安

引用:
原帖由 boymeetsgirl 於 2020-11-30 11:20 AM 發表
對醫護來說拯救生命永遠放在第一位,然而有網民爆料指,日前在紅磡的私人屋苑,有保安以夜間禁止使用消防通道為由,拒絕開閘。最終,救護員需落車,跑入事發大廈救人。事件曝光後,不少網民抨擊保安做法,聲稱要「集體投訴」。

根據Facebook群組「馬路的事討論區」網民的發文,當時有一輛救護車接報到一個私人屋苑救人,但在屋苑外兜了兩圈仍未能找到大廈入口。然後有數名街坊替救護車引路至屋苑消防通道閘口。救護員下 ...
可能係保安經理心臟病發,保安員諗盡辦法唔比救護車到場🤣🤣🤣

引用:

管理公司一定賴落保安來自保

引用:
原帖由 ~JustinBeaver~ 於 2020-11-30 01:57 PM 發表
個保安已經分唔清楚警察定救護員,佢諗住著制服唔俾入就能夠保安全,唔會被私了
或者,保安之前見果D 急救員,同救護員 唔同,咪唔放入囉!

正宗
😈👽👹👺👻
垃圾
管理公司

個保安已經分唔清楚警察定救護員,佢諗住凡是著制服就唔俾入就能夠保自己安全,唔會被私了

一般人叫消防通道,佢係咪照字面解以為只可以比消防車用?

但應該係叫緊急/消防通道

消防通道都會限時限刻進入?
真係一百歲唔死都有新聞…

呢個貼應該移去地產討論,等啲人唔好買錯樓。

屋苑會收告票,一罰就最小幾仟,管理處又要找人出來頂啦!

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]