• 瀏覽: 25,287
  • 回覆: 5
  • 追帖: 2
+13
中國資訊唔開放始終比較吃虧
你咁噏完話唔係
但無法證實你講嘅係是真是假

引用:
原帖由 阿聞 於 2020-11-30 01:56 PM 發表

廿年前可能係. 而家有得上網, 雖然有防火牆, 但根本大把人翻牆, 中共都係隻眼開隻眼閉.

YOUTUBE, TWITTER已有好多新疆人日常生活的片可以睇到, 大家有興趣都可睇下. 每次有鬼佬提新疆乜乜乜, 我都LINK幾條片比佢地, 大部份都當堂冇聲出.

https://twitter.com/Sky_Blue168/status/1330861090713063428?s=2 ...
唔係喎
前排都有中國媒體報道(胡錫進嗰間)
翻牆講負面嘢會被公安拉
就算有時唔係負面
只係調子不合都會被公安/國安約談

引用:
原帖由 阿聞 於 2020-11-30 05:15 PM 發表

"講負面嘢會被公安拉"? 人講你又信. 得閒上下大陸網啦. 而家大陸的論壇已開放左好多, 大把人講負面嘢, 只有港蛙先會以為唔比講.

唯一唔比, 就係發佈假消息, 就真係會比公安拉, 唔似香港的黃人咁可以成日放流料呃其他黃人.
我成日有上中國啲論壇回帖
回帖有某啲字一按出就即刻彈出對話盒話
你發文內容敏感審核後才會顯示

引用:
原帖由 阿聞 於 2020-12-1 12:08 AM 發表

咁睇你似乎真係有上過去。
其次亦肯定你上得唔多。
因為上得多的都知道,他們識得用暗語來繞過系統偵測。
我都唔係發敏感內容帖子。洗鬼用暗語。

我只想講中國言論係受嚴密監控及限制。唔係好似你講咁自由。翻牆出嚟發言一樣可以被追蹤迫害。

@dfmtf
你試過畀面書/推特封號?我剛試咗尼哥,無事喎!

而且封號好小事,你開過個咪得咯!香討都成日見有會員被封號。你會驚咩?

引用:
原帖由 dfmtf 於 2020-12-1 04:55 PM 發表

英文Nigger喎
可能只係未有人投訴你
你係咪試過畀人封號?

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]