• 瀏覽: 25,337
  • 回覆: 6
  • 追帖: 2
+13
呢個未夠慘,中國每年迫數以千萬遊客出外觀光,去L V買包包,返到去其實食樹皮咋!有錢的就只夠買茶葉蛋。

引用:
原帖由 tktprim 於 2020-11-30 03:39 AM 發表

法輪功好中意作新聞。假到無人有。都唔明點解香港民主派要癡埋去。

法輪功大紀元重注買左侵侵,今次都吾知點轉身好。

引用:
原帖由 suzume 於 2020-11-30 02:50 PM 發表

法輪功金主係共和黨
點會轉身
拜登上台只會更重火藥炮轟
我以為係小英添

引用:
原帖由 人類仔 於 2020-11-30 03:48 PM 發表

西方狂用屈打成招迫害欺壓中共,呢獲出事,無論真假都已經起了一定作用了,我發現西人係唔理中共點解釋的,仇華意識好強烈,就快可以來一場美國十字軍西征中國了
我上 Quora 睇,好多西人好仇華,佢地心中仲停留喺毛澤東時代,搞共產主義,食大鑊飯。

引用:
原帖由 阿聞 於 2020-11-30 05:15 PM 發表

"講負面嘢會被公安拉"? 人講你又信. 得閒上下大陸網啦. 而家大陸的論壇已開放左好多, 大把人講負面嘢, 只有港蛙先會以為唔比講.

唯一唔比, 就係發佈假消息, 就真係會比公安拉, 唔似香港的黃人咁可以成日放流料呃其他黃人.
發布假消息,facebook 和 Twitter 都禁了,反而香港仲係好自由。

引用:
原帖由 阿聞 於 2020-11-30 07:24 PM 發表

鬼佬恐共心態, 由蘇聯時代維持到而家. 佢地當中唔少人因為恐共所以恐中, 但唔知道中國神早已經唔係行共產主義.

中國行國家資本主義,另加社會主義措施。國家扶助企業提升競爭力(外國龍頭企業梗係嘈啦),爭取市場,在有需要時又出手干預市場,減少資本主義下出現的弊病,例如藥費過高、過度競爭等問題,亦可號召國企齊齊減費紓民困。

引用:
原帖由 人類仔 於 2020-12-3 01:17 PM 發表

你地真係米以為玩,西人有強烈宗教色彩,下下代華哥劈你嫁,我有D外國朋友收到風,其實連土澳年青人都係想拎槍打中國
整體上白人都係排華啦,再加上有D富二代太 show off 係會令人眼紅。

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]