• 瀏覽: 25,345
  • 回覆: 256
  • 追帖: 2
+13
引用:
原帖由 burgeon 於 2020-11-30 04:29 AM 發表

真正了解內地的人都知,實際中國少數民族地位高漢人一等。1,有就學特權,考試加分大學必須收一定比例少民子弟。2,司法特權,部份民族地區人在外地犯罪只能送回原居審理。3,不受計劃生育限制,4,少民區有各種優惠政府財政支援。5,所有政府甚至私人等大機構,如有綠教徒少民就必須另設清真食堂,就算得幾個人,例如航母艦上。
另一個天大嘅事實證據:大陸所有"漢+少民"婚姻所生子女幾乎99.99%都會選擇登記為少 ...
少民有一件好犀利嘅武器: "影響民族團結"。
少民犯事都會大事化小,小事化無。所以外國最中意用中國嘅少民來說話~

占8成嘅主體民族 去遷就這兩成嘅所為少民。 呢個政策真係戇鳩到冇人有

西方國家屈中國是常識。

引用:
原帖由 gypsymoon 於 2020-11-30 01:41 AM 發表
我是香港人,我在10年之間,去過新疆自駕旅遊五次,足跡踏遍新疆,我肯定告訴白種人,新疆好正常。但過去20年,新疆被回教恐怖份子搞過不少慘案,很多都沒有出現在新聞中。一些偏遠地區,平民,政府人員,被攻擊殘殺。因此新疆的政府建築,油站,學校,市集等,會有一定的防衛裝置,城市裡多警察巡邏。美國佬不要再作假新聞啦,美國人應該面對滅絕美洲原住民的殘酷歷史。新疆維族人非常多,保留自身文化,自身語言。美國呢,有 ...
師兄, Give you a 'Like'

鬧乜L野烏龍丫, 根本就係老屈

智庫智障...都係呃錢組織

客家土樓都險被當成導彈機地

附件

下載.jpg(18.14 KB)

引用:
原帖由 阿聞 於 2020-11-29 11:42 PM 發表
近年來,新疆人權問題一直備受國際社會熱議。日前,以澳洲戰略政策研究所(ASPI)為首的西方智庫及媒體發布《記錄新疆居留制度》報吿,稱根據衛星地圖推斷,新疆近年新增很多「拘押設施」。對此,新疆官方曬出實景圖予以反駁。

ASPI的涉疆報吿聲稱,研究人員找到了新疆約380個疑似「集中營」的地方,且根據最新的衛星圖像顯示,中國仍在進行擴建。對此新疆維吾爾自治區周五(27日)召開新聞發佈會,用實景圖片證明 ...
烏乜撚龍有前科E奶黑d大殺傷力冇氣都係老尾CIA老作

引用:
原帖由 220 於 2020-11-30 08:08 AM 發表

上年已感受過文宣威力了,現在必須要澄清假消息,一 邊澄清自己是清白,二 要用文宣反擊做假傳媒機構(這是叫軟反擊),三 必須要令至對手形象完全破壞,變成沒有公信力傳媒機構(像蘋果一樣,以前唔理佢作故仔,令到大量香港人信以為真,洗腦變成大量曱甴出現)。
香港手足唔鐘意尋根究底,鐘意聽傳聞,
鐘意聽太子站死人,警察輪姦,
同埋海警亂槍掃射。😎

逾10名香港示威青年偷渡台灣遭攔截 傳廣東海警曾亂槍掃射

https://tw.appledaily.com/intern ... 3NDBBLIAQ56JYKCKH4/

引用:
原帖由 徐庶 於 2020-11-30 07:55 AM 發表

係手足心目中,白人生命就係矜貴。
黑人就係賤命一條。
中國人無得選總統,就係反民主普世價值,就係奴隸。🤔
資本主義本質係精英教育,精英階層將下層人士洗腦, 畜養成奴隸。

黃曱甴有樣你睇~

造謠幾乎零成本,癖謠卻極高成本,看香港那些自已在停車場跌死,自殺和被自殺的。

引用:
原帖由 阿聞 於 2020-11-29 11:42 PM 發表
近年來,新疆人權問題一直備受國際社會熱議。日前,以澳洲戰略政策研究所(ASPI)為首的西方智庫及媒體發布《記錄新疆居留制度》報吿,稱根據衛星地圖推斷,新疆近年新增很多「拘押設施」。對此,新疆官方曬出實景圖予以反駁。

ASPI的涉疆報吿聲稱,研究人員找到了新疆約380個疑似「集中營」的地方,且根據最新的衛星圖像顯示,中國仍在進行擴建。對此新疆維吾爾自治區周五(27日)召開新聞發佈會,用實景圖片證明 ...
好心班打手,老作都做好啲功課啦。

引用:
原帖由 徐庶 於 2020-11-29 11:50 PM 發表

西方做下文宣,比香港手足睇既者。
唔洗咁認真個喎,係要分真假🤣
香港黃畜真係有畜牲既智慧

引用:
原帖由 DeadWalker 於 2020-11-30 01:35 AM 發表
學校/敬老院做拘留中心唔得咩🙊
係啊,其實全個新疆都係架,都係集中營,所有人都係扮架,白痴!

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]