• 瀏覽: 23,327
  • 回覆: 256
  • 追帖: 2
引用:
原帖由 ray99hk 於 2020-11-30 06:34 PM 發表

我以為係小英添
菜菜子咪又係比共和黨養

菲人黎旅遊我唔會排擠佢地
但要求港人唔請菲人係要經濟打擊佢地
護保在菲旅客都做唔到
唔打擊佢地經濟
佢地點識反省

回覆 引用 TOP

熱賣及精選
咁問問莫里遜駛唔駛同舊中國道歉?
而家唔係漫畫化
係誤導或者抹黑
嚴重得多

一國兩制是史前無例的國事管治方式,外國憑甚麼指三道四?經驗?你從未有  法律?先行者訂只是該當 人權?沙特王儲會告訴你人權只是利益的倒影。言論自由,普世價值,都只是皇帝的新衣

回覆 引用 TOP

掛羊頭賣狗肉?

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 阿聞 於 2020-11-29 11:42 PM 發表

近年來,新疆人權問題一直備受國際社會熱議。日前,以澳洲戰略政策研究所(ASPI)為首的西方智庫及媒體發布《記錄新疆居留制度》報吿,稱根據衛星地圖推斷,新疆近年新增很多「拘押設施」。對此,新疆官方曬出實景圖予以反駁。

ASPI的涉疆報吿聲稱,研究人員找到了新疆約380個疑似「集中營」的地方,且根據最新的衛星圖像顯示,中國仍在進行擴建。對此新疆維吾爾自治區周五(27日)召開新聞發佈會,用實景圖片證明 ...
ASPI
係唔係美國狗糧中心咁解呢

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 ray99hk 於 2020-11-30 06:39 PM 發表

我上 Quora 睇,好多西人好仇華,佢地心中仲停留喺毛澤東時代,搞共產主義,食大鑊飯。
鬼佬恐共心態, 由蘇聯時代維持到而家. 佢地當中唔少人因為恐共所以恐中, 但唔知道中國神早已經唔係行共產主義.

點解西方國家對付中東回教徒係落幾個炸彈,炸到稀巴爛就話解決問題;中國將佢哋重新再教育去適應現今嘅社會,反而受到遣責呢?

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 阿聞 於 2020-11-30 07:24 PM 發表

鬼佬恐共心態, 由蘇聯時代維持到而家. 佢地當中唔少人因為恐共所以恐中, 但唔知道中國神早已經唔係行共產主義.

中國行國家資本主義,另加社會主義措施。國家扶助企業提升競爭力(外國龍頭企業梗係嘈啦),爭取市場,在有需要時又出手干預市場,減少資本主義下出現的弊病,例如藥費過高、過度競爭等問題,亦可號召國企齊齊減費紓民困。

回覆 引用 TOP

反駁~~~~

影間屋外面,有L用咩~~

影裡面吖嘛,反駁都要用腦架~~~

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 DeadWalker 於 2020-11-30 01:35 AM 發表

學校/敬老院做拘留中心唔得咩🙊
夾硬D呱

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 阿聞 於 2020-11-30 05:15 PM 發表

"講負面嘢會被公安拉"? 人講你又信. 得閒上下大陸網啦. 而家大陸的論壇已開放左好多, 大把人講負面嘢, 只有港蛙先會以為唔比講.

唯一唔比, 就係發佈假消息, 就真係會比公安拉, 唔似香港的黃人咁可以成日放流料呃其他黃人.
我成日有上中國啲論壇回帖
回帖有某啲字一按出就即刻彈出對話盒話
你發文內容敏感審核後才會顯示

澳洲佬不如搭個影城搵埋記去做假啦~

回覆 引用 TOP

澳洲軍人麻木不仁

回覆 引用 TOP

可去youtube睇新疆網紅 安妮古麗 嘅片了解下新疆
不過總有人唔信嘅,尤其壞腦嗰班
https://www.youtube.com/watch?v=SAAhHiRLH6c

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]