• 瀏覽: 25,320
  • 回覆: 256
  • 追帖: 2
+13
引用:
原帖由 萬家進擊的弟弟 於 2020-11-30 09:35 AM 發表

👍👍👍你果然係有識之人!我工作中接觸過新僵少數族裔,佢哋同我講嘅嘢和你一樣,佢哋各方面福利比漢人好,連工作時間都少過漢人,漢人8小時,佢哋返7小時!
唔怕話你知我曾經認識過三個人(好熟)好多年後先在無意之下(攞著數時)知道佢哋係回族。佢哋都係回漢通婚後代,平時已經完全冇回族綠教習慣,佢哋唔攞張身份證出來永遠唔知原來係少民。

可能記者招待會,有記者問佢:你知唔知到新彊在中國那裏?
他或會啞口無言.

袋鼠總理洗唔洗道歉?

引用:
原帖由 阿聞 於 2020-11-29 11:42 PM 發表
近年來,新疆人權問題一直備受國際社會熱議。日前,以澳洲戰略政策研究所(ASPI)為首的西方智庫及媒體發布《記錄新疆居留制度》報吿,稱根據衛星地圖推斷,新疆近年新增很多「拘押設施」。對此,新疆官方曬出實景圖予以反駁。

ASPI的涉疆報吿聲稱,研究人員找到了新疆約380個疑似「集中營」的地方,且根據最新的衛星圖像顯示,中國仍在進行擴建。對此新疆維吾爾自治區周五(27日)召開新聞發佈會,用實景圖片證明 ...
西方狂用屈打成招迫害欺壓中共,呢獲出事,無論真假都已經起了一定作用了,我發現西人係唔理中共點解釋的,仇華意識好強烈,就快可以來一場美國十字軍西征中國了

親身去睇下

引用:
原帖由 阿聞 於 2020-11-29 11:42 PM 發表
近年來,新疆人權問題一直備受國際社會熱議。日前,以澳洲戰略政策研究所(ASPI)為首的西方智庫及媒體發布《記錄新疆居留制度》報吿,稱根據衛星地圖推斷,新疆近年新增很多「拘押設施」。對此,新疆官方曬出實景圖予以反駁。

ASPI的涉疆報吿聲稱,研究人員找到了新疆約380個疑似「集中營」的地方,且根據最新的衛星圖像顯示,中國仍在進行擴建。對此新疆維吾爾自治區周五(27日)召開新聞發佈會,用實景圖片證明 ...
澳洲出來道歉未?

引用:
原帖由 team123456 於 2020-11-30 01:35 PM 發表

https://www.youtube.com/watch?v=0QbKJjL8SqY  新疆:我的祖國「快閃」

https://www.youtube.com/watch?v=nKuahuFfLiU  新疆:我的祖國「快閃」

https://www.youtube.com/watch?v=i2CP5FcfdtQ  新疆:我的祖國「快閃」

https://www.youtube.com/channel/UCRc63ZkXuzAWGzaJVEe_hxA/videos
愈來愈多片睇到真實新疆人的情況.

引用:
原帖由 阿聞 於 2020-11-30 05:08 PM 發表

愈來愈多片睇到真實新疆人的情況.
無腦黃屍 曱甴會話中共造假,迫住新疆既人扮俾外國人睇

引用:
原帖由 人類仔 於 2020-11-30 03:48 PM 發表

西方狂用屈打成招迫害欺壓中共,呢獲出事,無論真假都已經起了一定作用了,我發現西人係唔理中共點解釋的,仇華意識好強烈,就快可以來一場美國十字軍西征中國了
美軍打共產黨軍隊沒贏過,兩次在亞洲吃大虧。
十字軍來到亞洲,搞不好轉頭去打印度,
歷史上十字軍就是欺軟怕硬的慫貨,打不過阿拉伯人,轉頭把拜占庭給占了。

引用:
原帖由 jetflyer 於 2020-11-30 02:18 PM 發表

唔係喎
前排都有中國媒體報道(胡錫進嗰間)
翻牆講負面嘢會被公安拉
就算有時唔係負面
只係調子不合都會被公安/國安約談
"講負面嘢會被公安拉"? 人講你又信. 得閒上下大陸網啦. 而家大陸的論壇已開放左好多, 大把人講負面嘢, 只有港蛙先會以為唔比講.

唯一唔比, 就係發佈假消息, 就真係會比公安拉, 唔似香港的黃人咁可以成日放流料呃其他黃人.

番鬼知條毛咩,米奇講乜信乜,無腦筋!

引用:
原帖由 suzume 於 2020-11-30 02:50 PM 發表

法輪功金主係共和黨
點會轉身
拜登上台只會更重火藥炮轟
我以為係小英添

引用:
原帖由 人類仔 於 2020-11-30 03:48 PM 發表

我上 Quora 睇,好多西人好仇華,佢地心中仲停留喺毛澤東時代,搞共產主義,食大鑊飯。

引用:
原帖由 阿聞 於 2020-11-30 05:15 PM 發表

"講負面嘢會被公安拉"? 人講你又信. 得閒上下大陸網啦. 而家大陸的論壇已開放左好多, 大把人講負面嘢, 只有港蛙先會以為唔比講.

唯一唔比, 就係發佈假消息, 就真係會比公安拉, 唔似香港的黃人咁可以成日放流料呃其他黃人.
發布假消息,facebook 和 Twitter 都禁了,反而香港仲係好自由。

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]