• 瀏覽: 22,693
  • 回覆: 163
+6
停課沒有嘎,要全港停工。

引用:
原帖由 方寸大亂 於 2020-11-29 03:33 PM 發表
無能正苦, 系咪真系要整番個學校羣組先安樂?
政府一直叫人無緊要事就吾好出外 ... 亦叫人戴好個罩 ...

係D人自己走出去玩 ... 家長又帶埋細路出去玩,好多人吾戴好個罩 ... 係要出外食飯 ... ... 究竟關邊個事 ?

街外人山人海,刁民

提早放暑假,呢次班教畜想唔去 part time 都難

政府真係好多時都係後知後覺!

引用:
原帖由 ichthys2 於 2020-11-29 03:04 PM 發表
新冠肺炎第四波疫情嚴峻,消息指今日( 29日)新增大概114宗確診個案,過去一周亦已新增563宗個案,情況令人擔憂。繼上呼吸道感染爆發後,新冠肺炎..........

我不喜歡甚麼停課、停業,但面對新一波疫情,又只能無奈接受現實。

新聞來源連結:
https://www.hk01.com/社會新聞/555186/停課-至少26校有師生家長確診-消息-教育局最快今宣布停面授
面對現實吧,鬼叫香港有200萬+1嘅仆街黃屍刁民咩。。。

d印傭菲傭到星期六日就gathering,政府係咪瞎架,要等爆姐姐群組先會叫停?到時又香港人埋單!🖕🏻

引用:
原帖由 鐘錶友 於 2020-11-29 04:15 PM 發表

政府一直叫人無緊要事就吾好出外 ... 亦叫人戴好個罩 ...

係D人自己走出去玩 ... 家長又帶埋細路出去玩,好多人吾戴好個罩 ... 係要出外食飯 ... ... 究竟關邊個事 ?
關乜都賴政府的人事!

好快有外傭群組,剩係睇旺角行人天橋,剩係識勸喻唔告,睇吓幾時外傭大爆發,到時想救都救唔番!

引用:
原帖由 sam0010 於 2020-11-29 03:18 PM 發表
無法啦, 班刁民唔自律, 聖誔就算放緩翻都唔好放寛啦, 唔係又第5波
行商場刀大把人唔戴罩,覺得班友己經瀨咗嘢周圍播毒👾

引用:
原帖由 ichthys2 於 2020-11-29 03:04 PM 發表
新冠肺炎第四波疫情嚴峻,消息指今日( 29日)新增大概114宗確診個案,過去一周亦已新增563宗個案,情況令人擔憂。繼上呼吸道感染爆發後,新冠肺炎..........

我不喜歡甚麼停課、停業,但面對新一波疫情,又只能無奈接受現實。

新聞來源連結:
https://www.hk01.com/社會新聞/555186/停課-至少26校有師生家長確診-消息-教育局最快今宣布停面授

重感冒者

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]