• 瀏覽: 4,013
  • 回覆: 69
藉口,食環監督也是另一個有組織蛇王

引用:
原帖由 billyfung11 於 2020-11-29 11:26 AM 發表

其中以郵差叔叔最為得民心
同消防員一樣甘受市民尊重
郵差去做暴徒
消防見到暴徒打人唔理
真心尊重

引用:
原帖由 tomymt 於 2020-11-29 10:56 AM 發表

做掃街嗰D仲蛇啦,係咁以喺條街掃兩吓就收工去食早餐!
我舉一個超級簡單例子
大家可以留意下 如果馬路兩邊 只要唔係行人路 就一定超多垃圾

上下左右齊上齊落

引用:
原帖由 TGator 於 2020-11-29 06:24 AM 發表
食環署外判工鄉郊集體蛇王,睡覺打牌享受人生。食環署對外判承辦商監管不力,早前申訴專員已主動調查,但有外判防治蟲鼠組再被揭...

https://hk.on.cc/hk/bkn/cnt/news/20201129/photo/bkn-20201129003046991-1129_00822_001_01b.jpg?20201129003347

唔係要你做足8粒鐘,但都唔係hea成咁,唔怪 ...
有時呢啲嘢真係無可口非🤷🏼‍♂️人工又唔高,人生又走咗大半,開工唔做呢啲唔通仲要日日扯到恆咩🤷🏼‍♂️呢啲嘢家家有求,唔嫌人工低你都可以去做🤷🏼‍♂️唔駛吓吓睇人好就眼紅,人哋一樣睇你好啫🤷🏼‍♂️至於鼠患問題,係喺隻貓度,但係俾人殺晒🤷🏼‍♂️政府話街市養貓會影響食物同環境衛生🤷🏼‍♂️

引用:
原帖由 睇天做人 於 2020-11-29 08:25 AM 發表
外判真係爽
你去做囉🤷🏼‍♂️冇學歴要求,有基本中文讀寫能力就得🤷🏼‍♂️

引用:
原帖由 含得未橡皮糖 於 2020-11-29 10:48 AM 發表
冰山一角仔,大把不同行業蛇王吞卜
每個人都係搵生存空間,枯燥平淡中揾樂趣啫🤷🏼‍♂️

引用:
原帖由 hw1chan 於 2020-11-29 12:29 PM 發表

有, 下午五點洗街
洗公園長櫈🤷🏼‍♂️

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]