• 瀏覽: 60,276
  • 回覆: 1,077
  • 追帖: 3
眾籌幫到你

一星期己經可以有幾百萬收入, 仲多過打工皇帝 CEO

引用:
原帖由 pugbb 於 2020-11-29 05:45 AM 發表

【明報專訊】去年11月初的一場反修例衝突中,當時就讀樹仁大學的阿仁(化名)在前線當義務急救員期間,意外被催淚彈火舌燒傷背部。經歷皮肉之痛,兼被母親趕離家門,在籌措生活費的壓力下,阿仁一度難以適應離開「溫室」的風浪,無法兼顧工作和學業,又錯過了休學的機會,結果兩個學期積點(GPA)均零分,終被退學,無法重讀。為見證大時代賠上了學業,但他表示無悔,現已再報讀其他院校,盼未來可當上救護員。

https://fs.mingpao.com/pns/20201129/s00046/a080f0d1db85613ae3d06203846e2446.jpg ...
幾時有GPA零分嘅醫生會出現呢?黃C黑暴曱甴仔啲思想真係一般正常人不能理解!唔通民主可以醫病?

個傷勢唔似催淚彈做成,催淚彈打中人都會趺落地唔會係火球,應該係掟汽油彈時隻手舉得過高汽油連火倒流背部。

抵死

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 funnysunday 於 2020-11-29 06:11 AM 發表

幾時有GPA零分嘅醫生會出現呢?黃C黑暴曱甴仔啲思想真係一般正常人不能理解!唔通民主可以醫病?
白痴到唔知道讀唔掂就要退學,唔通佢覺得有公義就會自動有學位?

難得佢老母懂得大義滅親,趕條仆街仔出家門

引用:
原帖由 bensonchow 於 2020-11-29 06:15 AM 發表

個傷勢唔似催淚彈做成,催淚彈打中人都會趺落地唔會係火球,應該係掟汽油彈時隻手舉得過高汽油連火倒流背部。
呢條友, 應該係銅鑼灣被警察射左粒催淚彈入件衫入面, 佢孭住個背囊, 卡住左粒彈, 所以先燒成咁

呢d破壞社會嘅死曱甴, 根本就冇資格講「情義」, 曱甴如果識講情義嘅就唔會出來害人啦!

佢無機會做政府工,
政府一定唔請佢。

回覆 引用 TOP

曱甴求仁得仁,永遠都係曱甴

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 胃胃愛涼涼 於 2020-11-29 06:20 AM 發表

呢條友, 應該係銅鑼灣被警察射左粒催淚彈入件衫入面, 佢孭住個背囊, 卡住左粒彈, 所以先燒成咁
如果係咁仲唔開記者會追討咩,仲話自已係救護唔係暴徒,暴眼女老屈都攪左成個月喇。

時代悲歌,個人又失敗……香港有好大班仲認為掉汽油彈,掟磚,毆打市民,燒人,刑毀地鐵,商鋪,堵門堵路……等等係代表民主自由。包括寫文之黑記!

出得嚟行就預咗要還!

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 bensonchow 於 2020-11-29 06:24 AM 發表

如果係咁仲唔開記者會追討咩,仲話自已係救護唔係暴徒,暴眼女老屈都攪左成個月喇。
暴動現場, 企係警察對立面, 而且警察己經俾足時間D人走, 自己唔走, 受傷邊有得追討

回覆 引用 TOP

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]