• 瀏覽: 17,711
  • 回覆: 314
+16
引用:
原帖由 阿柒回歸 於 2020-11-29 06:58 PM 發表

政府送機票, 鼓勵性高啲;又可以撐CX~
我都支持,送單程票去世界第一民主大國

引用:
原帖由 rtrtrt2006 於 2020-11-29 07:47 PM 發表
當年天主教傳教士甚至要求中國人不要拜祭祖先,而只能拜上帝。他們想把西方的一套神靈觀套在中國人身上,然後說這才是得到了自由。西方人認為自己所認知的世界才是真正的世界,異族的世界都需要被消滅。秦始皇統一中國,然而西方則想統一世界觀和普世價值。
“小粉紅”在西方何嘗不是做緊呢樣嘢?你睇吓“孔子學院”的設立目的!!

引用:
原帖由 下載孩 於 2020-11-28 10:15 PM 發表
港區國安法自7月生效後,英國首相約翰遜(Boris Johnson)稱該法將侵犯港人自由,其後英方容許「英國國民海外護照」(BNO)持有人明年起可申請最多

https://cdn.hk01.com/di/media/images/dw/20201128/409471717140860928984536.jpeg/JBo5x-Au-NJpCFL_FSOPT4yfXuJIl9S81go6gtYKOoI?v=w1280r16_9
政府現在就係唔比人走
因為有用呢班人走晒之後,淨返一堆垃圾係到有乜用

幫呢度D半蚊講

走左唔好返嚟

引用:
原帖由 愛心大使 於 2020-11-30 12:49 PM 發表

政府現在就係唔比人走
因為有用呢班人走晒之後,淨返一堆垃圾係到有乜用
嗱嗱臨去英國, 打名牌輝瑞疫苗, 保命至上呀~

引用:
原帖由 阿柒回歸 於 2020-11-30 12:55 PM 發表

嗱嗱臨去英國, 打名牌輝瑞疫苗, 保命至上呀~
呢句真呀,你知香港班偽愛國人士啦,呢頭口講用國貨,最後身體打入外國貨,比人踼爆咪話唔知囉

引用:
原帖由 愛心大使 於 2020-11-30 12:59 PM 發表

呢句真呀,你知香港班偽愛國人士啦,呢頭口講用國貨,最後身體打入外國貨,比人踼爆咪話唔知囉
香港入鬼到輝瑞疫苗?長春製既, 就有~

引用:
原帖由 下載孩 於 2020-11-28 10:15 PM 發表
港區國安法自7月生效後,英國首相約翰遜(Boris Johnson)稱該法將侵犯港人自由,其後英方容許「英國國民海外護照」(BNO)持有人明年起可申請最多

https://cdn.hk01.com/di/media/images/dw/20201128/409471717140860928984536.jpeg/JBo5x-Au-NJpCFL_FSOPT4yfXuJIl9S81go6gtYKOoI?v=w1280r16_9
https://wealth.hket.com/article/2784483/【BNO移民英國】BNO居留簽證明年1月31日起接受申請 5年簽證費用250英鎊
英方公布簽證詳情,5年期簽證申請費用為每人250英鎊(約2,358港元),30個月期限的簽證申請費用則為每人180英鎊(約1,827港元)。 英國內政部公布BNO居留簽證詳情,合資格申BNO港人及其家庭受養人,只要通常居住在香港,均符合資格申請該簽證,可於明年1月31日起申請。

73萬 X 2000, 最少袋 14,600,000,000 十四億六千萬

英國真係發過豬頭!

區區二千蚊便能移居英國, 你仲想點??

恭喜
咁多年終于守到有錢賺。
呢近幾年英政府又一大筆投資、本土消費進賬,消費埋班YC港中產最後一大筆。

引用:
原帖由 賀天生大佬88 於 2020-11-30 01:44 PM 發表
恭喜
咁多年終于守到有錢賺。
呢近幾年英政府又一大筆投資、本土消費進賬,消費埋班YC港中產最後一大筆。
無得咁講,移民去邊,都係要洗錢架啦; 你估學大陸人,落香港咬綜援咩?

引用:
原帖由 為香港人鼓掌 於 2020-11-29 11:04 AM 發表

淨係計: 70萬BNOx3人/家庭=210萬港人過去英國,都幾龐大!
許痴瘋已經帶BNO 出境

引用:
原帖由 bestwin61 於 2020-12-4 12:00 AM 發表

許痴瘋已經帶BNO 出境
其實,佢可以exercise「居歐權」~

引用:
原帖由 為香港人鼓掌 於 2020-12-4 12:24 AM 發表

其實,佢可以exercise「居歐權」~
一早預咗有逃亡潮只系個法官刻意放人

引用:

請問你大概交月薪幾多倍稅?

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]