• 瀏覽: 49,293
  • 回覆: 423
  • 追帖: 1
+3
引用:
原帖由 飛天盒仔 於 2020-11-28 19:25 發表
OMG 
咁澳洲咪唔見 30 億澳元出口 
40億賣俾呆灣咪得囉!美國佬出聲就得喇!

引用:
原帖由 1333333 於 2020-11-28 07:03 PM 發表
【彭博】-- 中國與印度尼西亞簽訂了一項為期三年的煤炭供應協議,據此將從印尼進口價值約15億美元的煤炭,中國與另一個主要煤炭供應國澳大利亞之間的貿易關係可能會因此而進一步弱化。據印尼煤炭礦業協會稱,印尼將尋求從2021年開始增加對中國的煤炭出口,並吸引投資增強加工技術研發。該協會周三與中國煤炭運銷協會簽署了一份諒解備忘錄。中國駐印尼使館周五在其微信公眾號發布公告稱,中國企業已經簽訂了協議項下大約2 ...
中國應該公開聲明因為澳洲禁止華為所以禁止澳煤入口,你解禁我都解禁.

印尼都唔可靠,不過要嚟打擊澳洲係好似兩隻狗咁,今次聽話就俾你食,唔聽話就俾另一隻食咁

全部賣返晒比屎眼聯盟

引用:
原帖由 飛天盒仔 於 2020-11-28 07:25 PM 發表
OMG 
咁澳洲咪唔見 30 億澳元出口 
仲未計紅酒龍蝦

唔緊要, 澳洲啲煤可以搵屎眼聯盟要.

死窮鬼燒炭自殺,都比人告唔環保囉!

嗰頭先講緊袋鼠狗留返紅酒自己飲,原來呢頭係留返啲炭係房自己燒。澳洲歧視狗唔好咁早死吖,有排你玩呀曲街!

引用:
原帖由 睇天做人 於 2020-11-28 07:11 PM 發表
袋鼠炭留返自己燒
蕭袋鼠肉

恭喜澳洲喇,可以賣野比美國,加油千奇唔好尋求對話呀

多啲途徑穩定煤炭供應係有需要㗎,如果有國家停止供應嘅話咪死得囉,咁樣做係保障自己啫,不要過份演繹

袋鼠🦘國做屎眼聯盟啦😁😁😁😁😁

引用:
原帖由 charlir2005 於 2020-11-28 07:08 PM 發表
你要跟隨美國大佬搞中國,依家咪睇下澳洲嘅商家點樣對付政府?

叫大佬老美買左佢囉

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]