• 瀏覽: 4,452
  • 回覆: 50
+3
中國商務部宣布對原產於澳洲的進口葡萄酒採取臨時反傾銷措施。澳洲貿易部長伯明翰(Simon Birmingham)11月27日表示,中國對澳洲葡萄酒徵收高額關

中國是澳洲最大的葡萄酒出口市場,佔澳洲葡萄酒出口的37%,價值逾8億澳元。英國《衛報》稱,富邑葡萄酒(Treasury Wine Estates)受到的打擊可能最為沉重。

5眼講自由,中國唔可以有關稅自由咩?😂😂

新聞來源連結:
https://www.hk01.com/article/554864?utm_source=01appshare&utm_medium=referral

中國玩都玩死你澳洲

毀滅性打擊<<<< 點會
袋鼠可以自己享受

凌遲處置

澳州又話要對抗中國,人家一出手就咁驚驚

講到關稅,冇人比侵侵更清楚

附件

47400404_1194061044090761_5889342697684074496_n.jpg(67.57 KB)

白澳豬可以制裁大陸,宣佈禁止出口紅酒去大陸,精神上贏咗

中國應該跟住出多一野措施, 就係同紐西蘭呀甚至買越南茅台均整個特平優惠價傾銷稅, 激到班袋鼠佬嘔完血唔夠再嘔番埋晒幾廿年黎d酒出黎

引用:
原帖由 SOHEUNG 於 2020-11-28 04:02 PM 發表
中國應該跟住出多一野措施, 就係同紐西蘭呀甚至買越南茅台均整個特平優惠價傾銷稅, 激到班袋鼠佬嘔完血唔夠再嘔番埋晒幾廿年黎d酒出黎
但係紐西蘭都係五眼聯盟之一....

引用:
原帖由 andonlyu 於 2020-11-28 04:07 PM 發表

但係紐西蘭都係五眼聯盟之一....
就係無間道式反轉擺紐西蘭上台, 呢招先高

睇完內民真係笑左
你地澳洲要求人地尊重自己主權同價值
但自己又唔尊重人地既主權同價值

多謝澳洲身體力行 講解乜野係受害者心態

咁憎中國, 又要賺中國錢, 澳洲好分裂下喎.

其餘四眼幫手飲晒佢啦。

引用:
原帖由 香港雞蟲 於 2020-11-28 03:35 PM 發表
中國玩都玩死你澳洲
澳洲自己申請的又唔睇下自己乜身世

引用:
原帖由 onnam 於 2020-11-28 07:00 PM 發表
其餘四眼幫手飲晒佢啦。
緊係比台灣同日本哽咗佢喇

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]