• 瀏覽: 27,927
  • 回覆: 319
引用:
原帖由 天外有天s 於 2020-11-29 10:12 AM 發表

繼續加速兄,呢隻曱甴議員根本謀取暴利

呢個牌子嘅米香港多處有售,標價8公斤裝100蚊,但77折,即係實價8公斤裝77蚊,即係每公斤9.6蚊,即係5公斤售價48蚊

呢個曱甴區議員老作作大5公斤買入價係80蚊,話自己賣5公斤裝90蚊只賺10蚊,其實係每包5公斤比某他商鋪賣貴42蚊,係比某他商鋪每包5公斤賣貴近一倍價錢
其實我地經常只關注成本及營運開銷,忽略行政費

泛民五大訴求:
1.成立「獨立」委員會,籌備港獨事宜
2.將港獨人士破壞行徑定性為義舉
3.釋放港獨義士並作出道歉及賠償
4.限時港共警員棄械投降
5.中共需向全球承認骯肛 is not China

回覆 引用 TOP

熱賣及精選
引用:
原帖由 無諗聊聊 於 2020-11-29 01:25 PM 發表

明,利益輸送
明益

唔好學羅黎賤種甘用黑名單啦,口講言論自由,卻限制他人發表意見.

回覆 引用 TOP

最好停埋人工,叫佢哋賣米自力更生。

回覆 引用 TOP

搵手足搬貨,有冇公開招聘㗎,咁咪又係利益輸送

回覆 引用 TOP

🤣

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 泛民假仁假義 於 2020-11-29 09:04 AM 發表

仆街刁民可以上政府網頁查下。係低能仔同廢柴先要政府餵到入口。
我就無政見既,好心啦,D米平賣俾街方幫到街方就吾好攪人啦,可能佢係俾優惠D公公婆婆呢!你老母我住香港四十幾年都未聽過賣米要拎牌?上網查下查你老母呀,你新黎架!咁叻告佢吖麻,柒頭!我就睇你用咩條例告!你老母你把口濺到咩叫廢柴要政府餵到入口!人地想既?長者想既?有人攪食物銀行你吾!偏偏見人地辨事處唔合政見就嘈嘈嘈,有無諗過受惠市民既感受!你老母你D死乞衣係到扮大袋,收皮啦!如果你吾係基層就教你幾隻字,發財立品呀!狗眼看人低

引用:
原帖由 大南街遊俠 於 2020-11-29 05:45 PM 發表

我就無政見既,好心啦,D米平賣俾街方幫到街方就吾好攪人啦,可能佢係俾優惠D公公婆婆呢!你老母我住香港四十幾年都未聽過賣米要拎牌?上網查下查你老母呀,你新黎架!咁叻告佢吖麻,柒頭!我就睇你用咩條例告!你老母你把口濺到咩叫廢柴要政府餵到入口!人地想既?長者想既?有人攪食物銀行你吾!偏偏見人地辨事處唔合政見就嘈嘈嘈,有無諗過受惠市民既感受!你老母你D死乞衣係到扮大袋,收皮啦!如果你吾係基層就教 ...
你老母同你  狗     眼看人低,憎人富貴厭人窮!

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 chris968 於 2020-11-28 03:34 PM 發表

如果係金鳳頂級泰國香米,$90就唔同😂
平價大陸米越南米

回覆 引用 TOP

為街坊團購米點解唔係社區服務?

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 刺客禁言 於 2020-11-28 01:35 PM 發表

https://www.parknshop.com/zh-hk/premium-thai-hom-mali-rice/p/BP_457590

https://www.parknshop.com/zh-hk/thai-premium-rice/p/BP_306666

事實係無賺錢 早幾個月武漢肺炎米價係升咗
區議員為民生
政府自插民望 無人幫到佢地
民建聯真頭唔使錢,你又屌,你條傻仔返去連登啦

回覆 引用 TOP

牠話無謀利,有咩証據?淨係口講就唔使法律啦

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 樓上進擊的羔羊 於 2020-11-28 01:35 PM 發表

過十萬蚊唔可以搵小額錢債個喎,呢條友讀多兩年書先啊正廢柴。
會考零分、中三畢業都可以做已完,係咁上下質素

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 刺客禁言 於 2020-11-28 01:35 PM 發表

https://www.parknshop.com/zh-hk/premium-thai-hom-mali-rice/p/BP_457590

https://www.parknshop.com/zh-hk/thai-premium-rice/p/BP_306666

事實係無賺錢 早幾個月武漢肺炎米價係升咗
區議員為民生
政府自插民望 無人幫到佢地
有咩証據話佢無賺錢,你貼誠哥啲價錢,百佳係要mark up價錢先賣出去,邊個知來貨價幾多
你問過誠哥咩

回覆 引用 TOP

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]