• 瀏覽: 20,397
  • 回覆: 311
  • 追帖: 1
易笑自從自己走出嚟開檔後,所說所做很多都偏離正軌,那市民很難繼續支持他,希望他繼續以前做實事的作風。

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 chess8 於 2020-11-28 05:43 AM 發表

客觀睇吓全球疫情,香港控制疫情唔算差。
疫情下的經濟,香港有兩條路揀。
第一條路,抗疫與內地看齊,行國家版健康碼,與內地全面通關。條件係同內地一樣,與外國全面閉關,經濟上只能以內循環為主導。以香港人嘅性格,呢條路好難行。

第二條路,抗疫不與內地看齊,市民要習慣與疫情共存,香港成為疫情下國家與外地接觸的唯一援衝區。要進入香港,只要有一些基本認證,如陰性檢測認證、疫苗認證,便可以無需隔離。未來日子,即使有疫苗,於未完全確認疫苗效用前,尤其歐美的疫苗,相信國家大門仍會緊閉一些日子。如果中央要揀一個地方與海外通關,作為與外人的親身接觸點。香港會係最合適。條件可能係大家可以優先得到疫苗接種。

林鄭剛剛在施政佈告講出了香港的定位,在國家雙循環政策下,香港要做好國際循環這方面

回覆 引用 TOP

如果當日林鄭肯封關,今天香港已經可以同內地及澳門全面通關,經濟一早已經重啟了。

由上年黑暴到而家疫情,都冇高官問責下台,之前講嘅高官問責制仲存在嗎?

引用:
原帖由 CK.STEVEN 於 2020-11-28 07:34 AM 發表

由上年黑暴到而家疫情,都冇高官問責下台,之前講嘅高官問責制仲存在嗎?
林病早應下台

回覆 引用 TOP

田二世祖

回覆 引用 TOP

次次電視見佢都係面燶燶,話佢「好打得」,不如話佢係「夾硬嚟」。

25豬族系害人

回覆 引用 TOP

咁冇自信?

引用:
原帖由 Acctmad 於 2020-11-28 02:55 AM 發表

特首林鄭月娥到立法會回應議員的《施政報告》提問時,指實政圓桌的田北辰日前形容《施政報告》是為爭取連任,是「害咗佢」,強調自己無連任意圖。

田北辰指,林鄭月娥稱《施政報告》回應了很多議員的訴求,而且逐一點名,希望林鄭月娥下次都可以點埋佢名,更指「我唔會害你,你應該好想做,亦對香港好好。」林鄭月娥隨即笑指,田北辰已經害了她:「你噚日好似話我呢本《施政報告》係爭取連任嘅《施政報告》,你已經害咗我㗎啦。 ...
支持林鄭連任,捨佢其誰

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 hw1chan 於 2020-11-28 05:20 AM 發表

死遠D啦
你先一步返去水族世界啦!

在位求穩,  在野求亂 !

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 hw1chan 於 2020-11-28 05:20 AM 發表

死遠D啦
你都死翻去青山

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 hw1chan 於 2020-11-28 05:35 AM 發表

林病搞播毒有功
支持香港搞全民免疫

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 Acctmad 於 2020-11-28 02:55 AM 發表

特首林鄭月娥到立法會回應議員的《施政報告》提問時,指實政圓桌的田北辰日前形容《施政報告》是為爭取連任,是「害咗佢」,強調自己無連任意圖。

田北辰指,林鄭月娥稱《施政報告》回應了很多議員的訴求,而且逐一點名,希望林鄭月娥下次都可以點埋佢名,更指「我唔會害你,你應該好想做,亦對香港好好。」林鄭月娥隨即笑指,田北辰已經害了她:「你噚日好似話我呢本《施政報告》係爭取連任嘅《施政報告》,你已經害咗我㗎啦。 ...
林鄭,田先生係咪害妳無人知亦無人理,但妳連任真係會害死香港,真的。

回覆 引用 TOP

最大可能林鄭是要連任的,有邊個敢做?
就算所謂嘅民主派,都冇人敢做。一個香港面對一個美國,勢力與你的敵方絕不平等!

回覆 引用 TOP

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]