• 瀏覽: 20,376
  • 回覆: 311
  • 追帖: 1
自己話吾做就吾做呀。
看門狗試吓自己走開。

中國是有缺點,而且是很大的缺點,這樣缺點,一言以蔽之,就是缺乏民主.中國人民非常需要民主,…………
    “中國的缺點就是缺乏民主,應在所有領域貫徹民主”
    ──1944年6月12日毛澤東答中外記者團
林鄭唔夠強硬,要搵個有勇有謀,不畏黑暴,不畏漢奸走狗先得。

引用:
原帖由 caorenjie 於 2020-11-28 05:59 AM 發表

說它們民主人士系抬舉它們了
'民主'已經變質,世界各國太多自稱民主人士,都係盲撐暴徒,令人覺得真正民主運動已少之又少,'民主'的包裝就隨處可見。佢地要叫自己'民主',你也只能無奈地叫他'民主'。

引用:
原帖由 Acctmad 於 2020-11-28 02:55 AM 發表

特首林鄭月娥到立法會回應議員的《施政報告》提問時,指實政圓桌的田北辰日前形容《施政報告》是為爭取連任,是「害咗佢」,強調自己無連任意圖。

田北辰指,林鄭月娥稱《施政報告》回應了很多議員的訴求,而且逐一點名,希望林鄭月娥下次都可以點埋佢名,更指「我唔會害你,你應該好想做,亦對香港好好。」林鄭月娥隨即笑指,田北辰已經害了她:「你噚日好似話我呢本《施政報告》係爭取連任嘅《施政報告》,你已經害咗我㗎啦。 ...
不建議佢連任,香港需要一位更正直果敢強勢的領頭人。

引用:
原帖由 鬼屋加加速神童 於 2020-11-28 06:31 AM 發表

不建議佢連任,香港需要一位更正直果敢強勢的領頭人。
講得好

佢唔連任都冇人做啦

當大家決心貫徹自己的正義時
自傷殘殺是必然的下場....
這就叫做本末倒置?

回覆 引用 TOP

林鄭D野信唔過啦
之前又話唔選 官到無求
最後。。。

別人笑我太瘋癲 我笑他人看不穿

回覆 引用 TOP

邊個做都死

回覆 引用 TOP

D人真係好搞笑。
香港搞到今日咁樣,係D政棍及推波助瀾既市民做成。做到野都全部離開政府。一百分能力,可能六七八九十分嗰D已走哂。林鄭可能唯一有七八十分。
走左林鄭就係D三四五十分既做

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 hwwong 於 2020-11-28 03:34 AM 發表

林鄭要夠果斷強硬斬釘截鐵地下決定和執行才好考慮是否連任, 否則... 香港只會繼續仍然停滯不前失方向, 其實阿爺已經幫香港定好了方向方案及做好支援, 可惜... 林鄭卻畏首畏尾進退失據失民心... 單單抗疫防疫檢測工作都做不好, 叫阿爺那有信心通關開閘啊...

看看CY現在久不久就站出來向犯民賤狗港奸打游擊戰, 次次串爆犯民港奸同暴徒罪犯, 野野盡全力扑殘牠們不手軟,  ...
我想CY 出返來做,吾知有無可能
,或者由鄧炳強做更ok,他有政治智慧又夠硬淨!

廢老IT狗...
引用:
原帖由 Acctmad 於 28-11-2020 02:55 AM 發表

特首林鄭月娥到立法會回應議員的《施政報告》提問時,指實政圓桌的田北辰日前形容《施政報告》是為爭取連任,是「害咗佢」,強調自己無連任意圖。

田北辰指,林鄭月娥稱《施政報告》回應了很多議員的訴求,而且逐一點名,希望林鄭月娥下次都可以點埋佢名,更指「我唔會害你,你應該好想做,亦對香港好好。」林鄭月娥隨即笑指,田北辰已經害了她:「你噚日好似話我呢本《施政報告》係爭取連任嘅《施政報告》,你已經害咗我㗎啦。 ...
上次夠話冇興趣選特首啦,咪又出嚟跑!而家佢話唔連任,咁揾邊個去收拾殘局?我話佢一定被連任!

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 Mich281963 於 28-11-2020 06:42 AM 發表

我想CY 出返來做,吾知有無可能
,或者由鄧炳強做更ok,他有政治智慧又夠硬淨!
我話最好唐唐出返嚟做!又有嘢笑,又政通人和!

引用:
原帖由 venus-soldier 於 28-11-2020 06:20 AM 發表

自己話吾做就吾做呀。
看門狗試吓自己走開。

回覆 引用 TOP

痴瘋想做,比佢囉。我移民

回覆 引用 TOP

提示: 違規內容已被屏蔽
提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]