• 瀏覽: 22,530
  • 回覆: 311
+3
引用:
原帖由 ChiNa使用支付寶 於 2020-11-28 11:40 AM 發表
賀一誠先生,幫手管理埋香港啦!
賀生兼任?他現在的光環隨時掉下來..
腥港環境太太複雜了

引用:
原帖由 jone_kuok 於 2020-11-28 11:27 AM 發表

其他人冇佢咁熟悉公務員架構
所以佢的能力最多只可以做政務司司長囉, 只適合執行上司的政策, 不懂自己做決策者

引用:
原帖由 佢係乜水 於 2020-11-28 12:50 PM 發表

所以佢的能力最多只可以做政務司司長囉, 只適合執行上司的政策, 不懂自己做決策者
我覺得佢ok㗎,幾好

田不辰 狗口長不出象牙

好彩伯爺剩落唔少...

當仁不讓
連任唔係羞家既事
何需怕醜?

付出咁多
連銀行戶口都開唔到
爭取連任好公道喎?

引用:
原帖由 清風水靜 於 2020-11-28 10:59 AM 發表

他根本是個笑話..........難聽點說是代罪羊..........!!
早晚會換下來.........格調不夠.........能力方面還可以........!!
他運氣比別人強........這是他最大本錢.........其他就不太出眾....!!
師兄對將來有遠見,但始終係將來😊鄧生依家起碼維護咗社會嘅寧靜,安居樂業係基本民心所求,除非有特別嘅目的!鄧生依家有咗民心!

引用:
原帖由 jone_kuok 於 2020-11-28 12:51 PM 發表

我覺得佢ok㗎,幾好
如果是以前風平浪靜的社會環境, 佢會不過不失, 但可惜佢遇上黑暴事件和新冠肺炎疫情, 佢的能力一鋪見底, 黑暴事件仲可以講佢處於被動位置, 但新冠疫情就不是, 政策和措施都是政府是主動位置, 差不多10個月了, 政策和措施漏洞百出和半桶水, 做決策畏首畏尾, 對疫情判斷後知後覺

引用:
原帖由 佢係乜水 於 2020-11-28 01:00 PM 發表

如果是以前風平浪靜的社會環境, 佢會不過不失, 但可惜佢遇上黑暴事件和新冠肺炎疫情, 佢的能力一鋪見底, 黑暴事件仲可以講佢處於被動位置, 但新冠疫情就不是, 政策和措施都是政府是主動位置, 差不多10個月了, 政策和措施漏洞百出和半桶水, 做決策畏首畏尾, 對疫情判斷後知後覺
係阻力重重下做到咁,換其他人未必得
我仍然看好林鄭

引用:
原帖由 jone_kuok 於 2020-11-28 13:02 發表

我仍然看好林鄭
您話
政治當佢無能力
民生野一樣不掂
隨時換深圳市委書記
做得好過佢

妹妹唔做,姐姐做

淋掟千奇千奇唔好連任。
我做特首一定好過淋掟。

引用:
原帖由 jone_kuok 於 2020-11-28 01:02 PM 發表

我仍然看好林鄭
家居隔離人士同住的家人如常出入社區, 酒店隔離人士自己坐公共交通工具去酒店, 酒店隔離中可以跟社區人士接觸, 某些人免檢入境, 這些防疫政策漏洞怎樣阻力重重?

引用:
原帖由 佢係乜水 於 2020-11-28 01:11 PM 發表

家居隔離人士同住的家人如常出入社區, 酒店隔離人士自己坐公共交通工具去酒店, 酒店隔離中可以跟社區人士接觸, 某些人免檢入境, 這些防疫政策漏洞怎樣阻力重重?
林病, 你有什麼意見 ?

吹水

引用:
原帖由 空肚飛 於 2020-11-28 05:39 AM 發表
傻既都睇到佢想連任到2047,霸住個位,如果得既話
點解我睇唔到

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]