• 瀏覽: 63,042
  • 回覆: 629
  • 追帖: 5
引用:
原帖由 樓上進擊的羔羊 於 2020-11-27 08:31 PM 發表

白癡仔大陸大撚把錢點解一定要飲澳洲?飲法國唔L得呀on9
井底蛙邊度識得中國都有紅酒?張裕都可以貴過Lafite,成日以為中國只有雙蒸。

「曾經滄海難為水,除卻巫山不是雲....」  「你在我生命中的出現,足夠我回味一生...」

熱賣及精選
2000 幾萬番狗小國都招惹大陸,不撚知所謂,吊撚爆佢啦

回覆 引用 TOP

華為中興在澳洲也是滅絕式打擊,以其人之道還拖有錯咩

回覆 引用 TOP

要企硬呀。即刻轉賣葡萄汁,一定禁唔到。

加拿大不是有孟小姐在手,會同澳州一樣拎慘,慶祝他們回到1990年代,下一個行業會是?睇戲

澳洲叫美國買佢地D野啦吓。

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 boymeetsgirl 於 2020-11-27 07:19 PM 發表

中國宣布對進口澳洲葡萄酒實施臨時反傾銷措施。澳洲政府表示,會對行業帶來毀滅性打擊。在北京,外交部稱澳方應該深刻反思。

澳中貿易糾紛越趨緊張,中國商務部發公告,初步裁定原產自澳洲的進口葡萄酒存在傾銷,導致中國國內葡萄酒產業受到實質損害。中方決定周六起實施臨時反傾銷措施,澳洲兩公升以下葡萄酒的進口商,要依據當局確定各公司的傾銷幅度,向中國海關提供相關保證金,比率為百分之107.1至212.1。

澳 ...
前提是:澳洲到現在都未諗起,對華為5G何嘗不是致命打擊😂😂😂😂

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 boymeetsgirl 於 2020-11-27 07:19 PM 發表

中國宣布對進口澳洲葡萄酒實施臨時反傾銷措施。澳洲政府表示,會對行業帶來毀滅性打擊。在北京,外交部稱澳方應該深刻反思。

澳中貿易糾紛越趨緊張,中國商務部發公告,初步裁定原產自澳洲的進口葡萄酒存在傾銷,導致中國國內葡萄酒產業受到實質損害。中方決定周六起實施臨時反傾銷措施,澳洲兩公升以下葡萄酒的進口商,要依據當局確定各公司的傾銷幅度,向中國海關提供相關保證金,比率為百分之107.1至212.1。

澳 ...
飲得酒多危害國民健康,繼而危害國家安全。

回覆 引用 TOP

一早話左啦,E加中國係消費國,14億人口,買少D你既貨都谷屎你。美豆農就係辦

回覆 引用 TOP

自由市場,嘈嘜野呢!去睇下美國市場喇

回覆 引用 TOP

比起美國,澳洲人仲onx
根本分唔清自己位置
軟硬實力都唔夠

又想拎著數又想玩對抗
白痴

回覆 引用 TOP

打完漢奸曱甴再打外國勢力

回覆 引用 TOP

引用:

澳 ...
仆街澳洲佬,又要賺我錢,又要企錯邊。。。

回覆 引用 TOP

話者咁講啦, 唔講大陸先,
講下香港, 我地有d乜野係用澳洲的,
令你一用就即時會醒起的??
除左米, 我真係諗唔到,
而且仲係講緊七八十年代,
之後已經比泰國取代, 澳洲除左農業,
有乜咁7巴閉?

無腦死豬西先睇爛果日報

引用:
原帖由 ppkokki 於 2020-11-27 07:27 PM 發表

個人認為互相尊重創造雙贏
做生意根本係咁,又獨食,又想侵略中國,你估仲係清末民初

回覆 引用 TOP

提示:支持鍵盤翻頁左 右