• 瀏覽: 63,134
  • 回覆: 629
  • 追帖: 5
哪有這麼容易,比如義大利等很多歐盟國也沒辦法做到內循環,經濟嚴重依賴旅遊業和遊客。

除非西方人民可以接受更低的酬勞,消費和稅收下降下來,當地人才會去消費,但是,試問拿過高薪水的西方人永遠接受不了薪水往下降,所以只能憑有限的金錢不消費或者買更廉價的物品。體制局限了他們的內需

熱賣及精選
如果我養隻狗追住我來咬 我唔的佢去人道毀滅都唔方會比靚糧佢食啦

回覆 引用 TOP

做做吓袋鼠就走去做隻狗!

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 boymeetsgirl 於 2020-11-27 07:30 PM 發表

澳洲貿易部長伯明翰指,措施對澳洲的葡萄酒業界帶來毀滅性打擊。

冇用?
呢條友無腦嘅,成日都亂發回帖,可能佢真係發帖有錢收呢。

留番比袋鼠樹熊飲

大事大非  法律第二

回覆 引用 TOP

澳洲抵L死

你有蟑螂計…我有殺蟲劑:D

回覆 引用 TOP

袋鼠國要玩野中國咪同你玩囉,你禁人地就得,人地唔可以反制?

回覆 引用 TOP

澳洲出口的又唔係必需品, 龍蝦同紅酒食(飲)唔食(飲)真係冇所謂, 話禁你話禁你

回覆 引用 TOP

支持祖國出手痛打美國狗

藍精靈, 十分勁, 反黃滅黑真博命

回覆 引用 TOP

快用屎眼去反思

回覆 引用 TOP

澳洲佬算罷啦,
你係香港可能仲會有市場
係大陸飲得紅酒的, 根本就唔係窮人
佢地九成九飲法國的,
以酒論酒, 同樣價錢, 智利好你好多,
但大陸人一樣唔受, 因為講緊的係身份問題.
原先你唔係咁撚寸, 都仲有d空間留比你,
家下自己反醒啦

無腦死豬西先睇爛果日報
引用:
原帖由 boymeetsgirl 於 2020-11-27 07:19 PM 發表

中國宣布對進口澳洲葡萄酒實施臨時反傾銷措施。澳洲政府表示,會對行業帶來毀滅性打擊。在北京,外交部稱澳方應該深刻反思。

澳中貿易糾紛越趨緊張,中國商務部發公告,初步裁定原產自澳洲的進口葡萄酒存在傾銷,導致中國國內葡萄酒產業受到實質損害。中方決定周六起實施臨時反傾銷措施,澳洲兩公升以下葡萄酒的進口商,要依據當局確定各公司的傾銷幅度,向中國海關提供相關保證金,比率為百分之107.1至212.1。

澳 ...
打蛇都未打到七吋就叫痛,咁點出嚟撈呀?澳洲佬?

「曾經滄海難為水,除卻巫山不是雲....」  「你在我生命中的出現,足夠我回味一生...」

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 崖上的地獄 於 2020-11-27 08:04 PM 發表

你就唔識,夠惡就禁奶
或者澳洲唔志在中國呢小小$呢,或者藉此以後不做大陸生意囉,民主緊要D,對嘛

引用:
原帖由 崖上的地獄 於 2020-11-27 07:29 PM 發表

係都禁奶,禁礦產,禁酒有L用咩灑
目的係打擊到敵人,點解要學弱智黃狗玩攬炒 澳洲有骨氣咪唔賣奶同礦石俾中國囉挑

你有蟑螂計…我有殺蟲劑:D
引用:
原帖由 mm170240279 於 2020-11-27 08:29 PM 發表

澳洲佬算罷啦,
你係香港可能仲會有市場
係大陸飲得紅酒的, 根本就唔係窮人
佢地九成九飲法國的,
以酒論酒, 同樣價錢, 智利好你好多,
但大陸人一樣唔受, 因為講緊的係身份問題.
原先你唔係咁撚寸, 都仲有d空間留比你,
家下自己反醒啦
窮人不如飲雙蒸或玉冰燒?

「曾經滄海難為水,除卻巫山不是雲....」  「你在我生命中的出現,足夠我回味一生...」

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]