• 瀏覽: 63,143
  • 回覆: 629
  • 追帖: 5
看來
我哥在那邊
除了吃平價澳龍外
仲可以飲平價紅酒

raiyu

回覆 引用 TOP

熱賣及精選
引用:
原帖由 2013gundam 於 2020-11-27 09:14 PM 發表

中國早就對加拿大出手
前排加拿大仲係WTO度投訴中國以入口凍肉包裝驗到新冠為由 做出限制措施
加狗真係個腦有問題

source: https://news.tvbs.com.tw/world/1418910
清醒的人都明白,所謂的“國際組織”對于大國來講只是擺設而已。

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 崖上的地獄 於 2020-11-29 14:41 發表

全世得—個用煤咩
只是全世界得澳洲媒礦業老闆焦急……

又助攻人地更團結應對,得不償失

應該順便把美國葡萄酒零關稅,益下美國做順水人情。

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 帶刺的橄欖枝 於 2020-12-2 01:15 PM 發表

只是全世界得澳洲媒礦業老闆焦急……
天冷睇吓邊個急

自己有問題仲反叫中國反思?佢究竟識唔識分乜嘢係莊閒

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 崖上的地獄 於 2020-12-2 15:14 發表

天冷睇吓邊個急
你仲燒煤取暖?咁就要交煤排放稅啦?

澳方指中國對葡萄酒實施反傾銷打擊大? 唔係呱, 黠會呀. 而定澳洲佬咪好囉, 自己牛肉, 紅酒自己嘆返. 大陸唔搶你地資源啦, 仲想點呀. 

回覆 引用 TOP

袋鼠的份額己經被同屬自由西界的高虜雞和新西蘭花瓜分,死袋鼠而活高虜雞和新西蘭花,這回合自由西界勝。

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 帶刺的橄欖枝 於 2020-12-4 04:54 PM 發表

你仲燒煤取暖?咁就要交煤排放稅啦?
香港可快唔夠炭用

回覆 引用 TOP

澳洲佬典型鄉港黃屎思想,要中國銀紙就咪x反華啦. 智障!

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 崖上的地獄 於 2020-12-2 01:41 PM 發表

又助攻人地更團結應對,得不償失
團結?往往出賣你一定係你朋友,大陸唔同澳洲買大麥,轉去美國,牛肉澳洲同美國都有,煽吓傻澳吹大啲火,漁人得利。正如曱甴被比人煽上前線,個個亞頭住豪宅,前線曱甴坐監冇曬前途,你比啲心機繼續比人利用,澳洲比自己友插刀

之前有POST話19個國家的議員聯合支持買澳洲貨. 
但實際上呢啲國家一邊話幫澳洲. 一邊搶奪澳洲原來在大陸既市場.
不過, 雖然澳洲總統莫里森看似搞到澳洲經典一獲粥, 但莫里森既強硬.
(仲有在中國諷刺漫畫上過度激烈既反應) 令佢在國內支持度不斷上昇.
而家可以咁睇. 莫里森係有心搞民粹主義賺取政治資本. 而佢成功了.
最後出事既就係澳洲人民. 

https://www.youtube.com/watch?v=JzcyXKq5u-w&t=1s

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 freemind1 於 2020-12-5 01:56 PM 發表

團結?往往出賣你一定係你朋友,大陸唔同澳洲買大麥,轉去美國,牛肉澳洲同美國都有,煽吓傻澳吹大啲火,漁人得利。正如曱甴被比人煽上前線,個個亞頭住豪宅,前線曱甴坐監冇曬前途,你比啲心機繼續比人利用,澳洲比自己友插刀

通常斯完外先對內

回覆 引用 TOP

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]