• 瀏覽: 63,120
  • 回覆: 629
  • 追帖: 5
引用:
原帖由 沙田樹根 於 2020-11-28 05:21 PM 發表

澳洲領土有多大,現在是零息年代,按倉庫,按酒都可以過日子,畢境有葡萄園,那怕中國製裁.
咁把炮,澳洲佬當水飲囉,唔好出口啦

與鳳凰同飛,必是俊鳥;與虎狼同行,必是猛獸!
你能走多遠,看你與誰同行!
熱賣及精選
留翻d紅酒俾袋鼠飲啦

hello

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 boymeetsgirl 於 2020-11-27 07:19 PM 發表

中國宣布對進口澳洲葡萄酒實施臨時反傾銷措施。澳洲政府表示,會對行業帶來毀滅性打擊。在北京,外交部稱澳方應該深刻反思。

澳中貿易糾紛越趨緊張,中國商務部發公告,初步裁定原產自澳洲的進口葡萄酒存在傾銷,導致中國國內葡萄酒產業受到實質損害。中方決定周六起實施臨時反傾銷措施,澳洲兩公升以下葡萄酒的進口商,要依據當局確定各公司的傾銷幅度,向中國海關提供相關保證金,比率為百分之107.1至212.1。

澳 ...
我國外交部講左 佢幾L多隻眼 都可以插九爆佢

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 stuntman 於 2020-11-28 04:25 PM 發表

澳洲佬係1900年作為八國聯軍之一入侵中國,殺人放火,姦淫擄掠,先至係毀滅性打擊。
啊爺依家只係小小懲罰而巳。
澳洲有份咩?

支持香港警察嚴正執法

祖國國運昌隆
澳狗OnL9

回覆 引用 TOP

中國連美國都未怕,怎會把澳洲豬放在眼內。

回覆 引用 TOP

as expected, PRC will do such things 

澳洲唔諗下自己做過乜,又要賺中國人錢,又要成日干擾人地內政,每一個國家都會做返同樣措施去反制,唔自己反省下

回覆 引用 TOP

黃藍要分家,中美都要分得清清楚楚

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 沙田樹根 於 2020-11-28 01:25 PM 發表

你都好天真,澳洲人民,有眼看,用心記得,中國政府,怎樣欺負自己國家的.葡萄酒藏在地窖反正可以增值,也不會過期.
幫你澳洲買嘢叫欺負澳洲?你d邏輯真係好d問題,仲有唔係乜嘢紅酒都可以增值,用下腦啦

引用:
原帖由 桑下樽前 於 2020-11-28 05:56 PM 發表

澳洲有份咩?
冇。喺香討,認真你就輸了。

不學無術又愛發表偉論嘅當的是。

引用:
原帖由 mansonchung 於 2020-11-28 06:37 PM 發表

as expected, PRC will do such things 
唔系do such things, 中國要 do what things to please you and your 主人呢?

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 hfceddie 於 2020-11-28 06:52 PM 發表

冇。哋喺香討,認真你就輸了。

我精神上無限量支持你同老共開戰

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 沙田樹根 於 2020-11-28 05:21 PM 發表

澳洲領土有多大,現在是零息年代,按倉庫,按酒都可以過日子,畢境有葡萄園,那怕中國製裁.
唔怕……咁腫你做乜要求饒

引用:
原帖由 hfceddie 於 2020-11-28 06:52 PM 發表

冇。喺香討,認真你就輸了。

關心一下你個浸浸啦

與鳳凰同飛,必是俊鳥;與虎狼同行,必是猛獸!
你能走多遠,看你與誰同行!

回覆 引用 TOP

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]