• 瀏覽: 63,043
  • 回覆: 629
  • 追帖: 5
引用:
原帖由 2013gundam 於 2020-11-27 09:29 PM 發表

唔需要感覺 根本就係
但係今時今日既中國 已經變得務實
講乜Q野都無用 實際行動先最重要
我意思係喺外交或國際層面上,就算跪低都會用D冇咁下把嘅言詞,可見袋鼠可能已經內傷

熱賣及精選
邊有儍仔賺緊個大客錢仲聯埋啲豬朋狗友走去管個客嘅家事, 自己倒自己米關人忍事!

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 boymeetsgirl 於 2020-11-27 07:19 PM 發表

中國宣布對進口澳洲葡萄酒實施臨時反傾銷措施。澳洲政府表示,會對行業帶來毀滅性打擊。在北京,外交部稱澳方應該深刻反思。

澳中貿易糾紛越趨緊張,中國商務部發公告,初步裁定原產自澳洲的進口葡萄酒存在傾銷,導致中國國內葡萄酒產業受到實質損害。中方決定周六起實施臨時反傾銷措施,澳洲兩公升以下葡萄酒的進口商,要依據當局確定各公司的傾銷幅度,向中國海關提供相關保證金,比率為百分之107.1至212.1。

澳 ...
澳洲佬今次俾柒兩舖條扑街害死了😭

回覆 引用 TOP

葡萄酒唔係必須品,可買可不買,可飲可不飲,還有很多國家都有出品,不過出口葡萄酒就係澳洲主要收入來源之一

與鳳凰同飛,必是俊鳥;與虎狼同行,必是猛獸!
你能走多遠,看你與誰同行!

回覆 引用 TOP

果隻奔富紅酒大鑊,之前好多大陸人飲

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 ansonkpl 於 2020-11-27 07:34 PM 發表

人哋晒冷澳洲又學人晒冷,點知畀中國大返轉頭,笑鳩死,無咁大個頭真係唔好戴咁大頂帽
我哋澳洲佬係唔會跪低的!

回覆 引用 TOP

D隻屎眼有痔瘡
爆到成地血

回覆 引用 TOP

正呀,澳土破產了

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 holaben 於 2020-11-27 19:37 發表

打完澳大利亞🇦🇺,再打英國🇬🇧,英國即將無賴般的無協議脫歐了,中國聯合歐盟痛打英國🇬🇧🐶
肯定會的

回覆 引用 TOP

殺雞儆猴!

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 boymeetsgirl 於 2020-11-27 07:19 PM 發表

中國宣布對進口澳洲葡萄酒實施臨時反傾銷措施。澳洲政府表示,會對行業帶來毀滅性打擊。在北京,外交部稱澳方應該深刻反思。

澳中貿易糾紛越趨緊張,中國商務部發公告,初步裁定原產自澳洲的進口葡萄酒存在傾銷,導致中國國內葡萄酒產業受到實質損害。中方決定周六起實施臨時反傾銷措施,澳洲兩公升以下葡萄酒的進口商,要依據當局確定各公司的傾銷幅度,向中國海關提供相關保證金,比率為百分之107.1至212.1。

澳 ...
香港一折收佢

五眼先來殺一儆百, 睇吓係唔係想變五眼聯盲

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 艾朗西 於 2020-11-27 09:39 PM 發表

我意思係喺外交或國際層面上,就算跪低都會用D冇咁下把嘅言詞,可見袋鼠可能已經內傷
睇返新聞 好似4月定5月 中澳已經斷左溝通渠道
而中國係咁出招 關稅 檢疫 清關度下手
澳洲根本無力反擊
而且中國都唔需要正式文件 只要口頭落命令
有邊個進口商仲敢入澳洲貨
之前將澳洲入口龍蝦拖一拖 生龍蝦都變死龍蝦
果時澳洲仲口硬話要暫停出口龍蝦到中國
不過澳洲龍蝦9成都係賣去中國

今次澳洲真係好傷
尤其是疫情當下 澳洲經濟其實都係出口到中國貿易撐起
所以中國出既連環拳 將澳洲打到懵咗

回覆 引用 TOP

大力d打,打到聽話為止。

回覆 引用 TOP

澳洲跟着美國係度蝦蝦霸霸,係時候俾些教訓佢了

與鳳凰同飛,必是俊鳥;與虎狼同行,必是猛獸!
你能走多遠,看你與誰同行!

回覆 引用 TOP

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]