• 瀏覽: 66,405
  • 回覆: 629
  • 追帖: 5
+13
支持反擊, 殺雞儆猴!

十億澳元之麻, 

比唔起咩, 

我同四眼+印度日本係南海玩軍演洗費都唔止呢個數啦

自油重要過一切

同暴動個陣只得中銀戶口嘅曱甴一樣,反華期陣大概冇諗到atm會被封

不堪一擊的袋鼠

加入屎眼,後果自負。

引用:
原帖由 ppkokki 於 2020-11-27 07:27 PM 發表

個人認為互相尊重創造雙贏
澳洲一直都係政治同軍事上與中國為敵,既然澳洲視中國為敵人,咁咪順佢意全面敵對囉。

引用:
原帖由 崖上的地獄 於 2020-11-27 08:04 PM 發表

你就唔識,夠惡就禁奶
慢慢禁先係玩政治

玩死自己

踢戰犯後裔出RCEP啦

戮盲佢隻眼

引用:
原帖由 boymeetsgirl 於 2020-11-27 07:19 PM 發表
中國宣布對進口澳洲葡萄酒實施臨時反傾銷措施。澳洲政府表示,會對行業帶來毀滅性打擊。在北京,外交部稱澳方應該深刻反思。

澳中貿易糾紛越趨緊張,中國商務部發公告,初步裁定原產自澳洲的進口葡萄酒存在傾銷,導致中國國內葡萄酒產業受到實質損害。中方決定周六起實施臨時反傾銷措施,澳洲兩公升以下葡萄酒的進口商,要依據當局確定各公司的傾銷幅度,向中國海關提供相關保證金,比率為百分之107.1至212.1。

澳 ...
"話之你係五眼定十眼"

逢眼插眼

引用:
原帖由 man152 於 2020-11-27 07:44 PM 發表
澳洲佬要學習下中國名言 :
酒逢知已千杯少
話不投機半句多
仲有:
朋友來了有好酒
豹狼來了有獵槍

引用:
原帖由 boymeetsgirl 於 2020-11-27 07:19 PM 發表
中國宣布對進口澳洲葡萄酒實施臨時反傾銷措施。澳洲政府表示,會對行業帶來毀滅性打擊。在北京,外交部稱澳方應該深刻反思。

澳中貿易糾紛越趨緊張,中國商務部發公告,初步裁定原產自澳洲的進口葡萄酒存在傾銷,導致中國國內葡萄酒產業受到實質損害。中方決定周六起實施臨時反傾銷措施,澳洲兩公升以下葡萄酒的進口商,要依據當局確定各公司的傾銷幅度,向中國海關提供相關保證金,比率為百分之107.1至212.1。

澳 ...
澳狗連華為都沒解禁,有咩傾,葡萄酒到處有

澳州d酒自己內銷咪得囉

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]