• 瀏覽: 63,056
  • 回覆: 629
  • 追帖: 5
咁難飲一早就應該停進口

回覆 引用 TOP

熱賣及精選
引用:
原帖由 holaben 於 2020-11-27 07:30 PM 發表

澳大利亞是五眼中吠得最响的那條狗,應該要重打!

世界紅酒那麼多,何必一定喝你澳大利亞,法國,意大利,西班牙,葡萄牙 阿根廷,智利 輪着喝都沒必要喝你澳大利亞,往死里打。讓五眼自己建立個自貿區,五眼自己相互競爭市場好了
白酒喺中國先系第一,白酒完全可以替代紅酒市場,即使要飲紅酒都有咁多國家嘅可以揀,一於唔飲澳洲嘅紅酒

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 wilsonts 於 2020-11-27 07:32 PM 發表

支持阿爺還擊.
唔系還擊,系投桃報李

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 holaben 於 2020-11-27 07:37 PM 發表

打完澳大利亞🇦🇺,再打英國🇬🇧,英國即將無賴般的無協議脫歐了,中國聯合歐盟痛打英國🇬🇧🐶
將五眼聯盟輪流打遍,等佢哋知道邊個先至繫世界嘅中心。

回覆 引用 TOP

個份額就轉左去法國紅酒

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 艾朗西 於 2020-11-28 07:36 PM 發表

唔怕……咁腫你做乜要求饒
做下戲揼傻仔雞唔得架!

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 boymeetsgirl 於 2020-11-28 05:27 PM 發表

咁把炮,澳洲佬當水飲囉,唔好出口啦
人家賣紅酒期貨仲得!

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 boymeetsgirl 於 2020-11-27 07:19 PM 發表

中國宣布對進口澳洲葡萄酒實施臨時反傾銷措施。澳洲政府表示,會對行業帶來毀滅性打擊。在北京,外交部稱澳方應該深刻反思。

澳中貿易糾紛越趨緊張,中國商務部發公告,初步裁定原產自澳洲的進口葡萄酒存在傾銷,導致中國國內葡萄酒產業受到實質損害。中方決定周六起實施臨時反傾銷措施,澳洲兩公升以下葡萄酒的進口商,要依據當局確定各公司的傾銷幅度,向中國海關提供相關保證金,比率為百分之107.1至212.1。

澳 ...
又要賺人錢,又要反人國家,你真係痴孖筋以為大X晒

有骨氣很好,放棄賺人民幣就可以了

回覆 引用 TOP

袋鼠國家果然坐不住,經濟上想依靠中國,政治上又向著美國,兩邊都想得利,可能不

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 boymeetsgirl 於 2020-11-27 07:19 PM 發表

中國宣布對進口澳洲葡萄酒實施臨時反傾銷措施。澳洲政府表示,會對行業帶來毀滅性打擊。在北京,外交部稱澳方應該深刻反思。

澳中貿易糾紛越趨緊張,中國商務部發公告,初步裁定原產自澳洲的進口葡萄酒存在傾銷,導致中國國內葡萄酒產業受到實質損害。中方決定周六起實施臨時反傾銷措施,澳洲兩公升以下葡萄酒的進口商,要依據當局確定各公司的傾銷幅度,向中國海關提供相關保證金,比率為百分之107.1至212.1。

澳 ...
明知自國貿易輸出口大國是中國,但唔向中國跪低,邊可能有機,無肺炎又點,咪一樣經濟大下滑,澳元仲比人搞上升,死多二錢重,直接把澳元壓抑係1:0.5美元,或者會有生機。

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 崖上的地獄 於 2020-11-27 19:29 發表

係都禁奶,禁礦產,禁酒有L用咩灑
澳煤在中國港口附近水域漂泊中……

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]