• 瀏覽: 66,295
  • 回覆: 629
  • 追帖: 5
+13
你搞9人,人地唔買你野,非常合理

引用:
原帖由 louie186 於 2020-11-27 10:11 PM 發表
全球轉去印度設廠,到時咪到北京狗反思囉,on9
邏輯都錯,中國系全球最大消費國。你轉去印度有乜用,有人買先得。都系靠中國買。你轉去咁系自產自銷,都頂得幾年

傻侵當年都係用呢招來對付中國

放心!澳洲放出假資訊,誤導世界源頭,妨礙了防疫工作,促進疫情快速擴散,害死數千萬人!全世界死去的人和經濟損失(五萬億少美元)會上報給聯合國大會向澳洲索償!

中國唔飲澳洲葡萄酒,咪益左智利同法國紅酒商。

引用:
原帖由 崖上的地獄 於 2020-11-27 07:29 PM 發表
係都禁奶,禁礦產,禁酒有L用咩洒
無用?
唔伯明翰嘈咩啫

好快澳洲在中國生意比歐美食哂

引用:
原帖由 魚仔曲其 於 2020-11-27 10:19 PM 發表

邏輯都錯,中國系全球最大消費國。你轉去印度有乜用,有人買先得。都系靠中國買。你轉去咁系自產自銷,都頂得幾年
有邏輯就唔係曱甴

民主制度其中一個弊處就係:你要鬥,就要你的國家總統引咎辭職!

引用:
原帖由 崖上的地獄 於 2020-11-27 07:29 PM 發表
係都禁奶,禁礦產,禁酒有L用咩洒
點解澳洲貿易部長唔咁講嘅?

祖國做得很好,下一步便實施對澳洲奶粉反傾銷,看還有那個囯家敢反抗,沒有了祖國的金錢那個國家不用一年便可消失

引用:
原帖由 _vengeance_ 於 2020-11-27 07:35 PM 發表
我睇尾國鬼留言,繼續幫袋鼠狗講說話,話咩應該趁機會切斷同中國貿易唔好俾人有痛腳,真係充滿幻想既國度,連世界經濟邊個主宰都仲未清楚。

好期待睇袋鼠狗冇狗糧食仲要俾主人背後插幾刀。
切斷完,佢哋做埋啲生產嘛,大麥就係一個例子啦

澳洲政府禁止出口奶粉,羊毛,鐵礦石去中國,看看中國去那裡買奶奶,去那裡買羊毛給毛衣廠開工,去那裡買鐵煉鋼起樓.

引用:
原帖由 boymeetsgirl 於 27-11-2020 07:19 PM 發表
中國宣布對進口澳洲葡萄酒實施臨時反傾銷措施。澳洲政府表示,會對行業帶來毀滅性打擊。在北京,外交部稱澳方應該深刻反思。

澳中貿易糾紛越趨緊張,中國商務部發公告,初步裁定原產自澳洲的進口葡萄酒存在傾銷,導致中國國內葡萄酒產業受到實質損害。中方決定周六起實施臨時反傾銷措施,澳洲兩公升以下葡萄酒的進口商,要依據當局確定各公司的傾銷幅度,向中國海關提供相關保證金,比率為百分之107.1至212.1。

澳 ...
即係叫澳洲鬼攝高枕頭諗清楚!?

引用:
原帖由 魚仔曲其 於 2020-11-27 10:19 PM 發表

三哥?你去過咖喱國未?想變工業大國?有電有路有水至講啦…

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]