• 瀏覽: 11,405
  • 回覆: 141
  • 追帖: 2
+4
引用:
原帖由 ngblowwater-a1 於 2020-11-27 02:39 PM 發表

咁肯定係練玉女心經咁......運功途中比人撞破, 走火入魔啦吊
葵花寶典亦有可能

成件事暴徒自己攞泥賤,無端端去搞人婚禮,又無端端做睇水,玩曱甴跳牆躂死,又無端端拆磚堵路,阻礙救護車到場

引用:
原帖由 onnam 於 2020-11-27 01:06 PM 發表
科大學生周梓樂的死因研訊進入第10天,由事發時接報到場的救護員出庭作供。 救護隊目鄭冠明表示,救護車駛往停車場期間,曾經兩度遇上車輛阻塞,須繞另一行車路或下車徒步往現場。 他說,當晚凌晨1時,與司機陳智楓及隨員石永熙,乘救護車在寶寧路完成務任,準備返回寶琳救護站候命,但11分鐘後收到指示,指尚禮樓懷...

‘他說,當晚凌晨1時,與司機陳智楓及隨員石永熙,乘救護車在寶寧路完成務任,準備返回寶琳救護 ...
話堵路唔影響救人嘅黃🐶仲唔出嚟吠?

唔該證人, 包括消防, 救護員, 所謂的義務員, 講清楚, 
係條街太多離物 / 違泊,阻礙行車.
還是警方截車唔俾行.

引用:
原帖由 ngblowwater-a1 於 2020-11-27 01:11 PM 發表
他說,當晚凌晨1時,與司機陳智楓及隨員石永熙,乘救護車在寶寧路完成務任,準備返回寶琳救護站候命,但11分鐘後收到指示

01:11收到指示救人..........清潔工話12:40左右發現傷者訓係度
都差左半粒鐘
1:11係救護收到CALL, 現場冇人打電話報警, 有可能係12:46班消防隊出發, 之後去到發現傷者先叫救護.

引用:
原帖由 sman070707 於 2020-11-27 02:13 PM 發表
12:40分已經瞓喺度,01:11先收到order?個好叻嘅義務救援員呢半個鐘做緊乜?
官話義務救護員可媲美急症室醫生呀

引用:
原帖由 年月是流水 於 2020-11-27 01:37 PM 發表
件事已經砌到出黎
周同學仆落樓
清潔工見幾條曱甴唔知做乜春唔報警
火警鐘響
消防到埸處理
曱甴急救隊到埸
防暴遠處路過
救護車之後收到call但被曱甴塞路入唔到去
well.........最有可疑係清潔工見到周同學附近果幾條曱甴仔
所以家陣班暴徒係咁跳出嚟扮證人

輪到藍絲開壇拜祭,黃屍手足填命吧!

以前有套電視劇,有似係周潤發做某人丈夫,因趕住去醫院探搶救中老婆,在路中搶了輛車到醫院後,但因醫生趕不及回來病人失救而死,到最後醫生出現竟然就是被搶車車主,原來係老公害死老婆。

引用:
原帖由 大口Sam 於 2020-11-27 02:45 PM 發表

1:11係救護收到CALL, 現場冇人打電話報警, 有可能係12:46班消防隊出發, 之後去到發現傷者先叫救護.
01:11 - 應該係消防直接打去call車 (有record可 FC)
12:40 - 清潔工話火警鐘 (又係有record可 FC)

12:xx (cctv) 係有差佬巡, 消防話唔使幫...........
同時下面有成抽差佬

堵路嘅人誤殺手足

手足送手足上路,黃畜勁

引用:
原帖由 ngblowwater-a1 於 2020-11-27 01:11 PM 發表
他說,當晚凌晨1時,與司機陳智楓及隨員石永熙,乘救護車在寶寧路完成務任,準備返回寶琳救護站候命,但11分鐘後收到指示

01:11收到指示救人..........清潔工話12:40左右發現傷者訓係度
都差左半粒鐘
手足冇報蔭
起碼延遲半粒鐘

引用:
原帖由 天靖 於 2020-11-27 02:55 PM 發表
手足送手足上路,黃畜勁
有乜勁?消失的盲眼女!一樣是手足打盲的!佢D錢用晒好快就又要多筆了,今次黃屍比了,又在下次!直到冇錢比就爆料!一時做壞,終身被威脅!

引用:
原帖由 ngblowwater-a1 於 2020-11-27 01:44 PM 發表

明顯係曱甴唔報警, 打爛警鐘想引消防去啦
之後昄9住消防, 1走就驚, 立即現身帶路

即係0046前跌

駐守寶琳消防局的消防隊目黎偉傑出庭作供,指當日0時46分,收到系統呼喚,指在尚德邨停車場有一級火,隨即與四名消防員乘細搶救車趕去現場,及後到達唐明街時,發現地下有磚頭及雪糕筒等雜物,他指示隊員搬走路障,繼續行車。但到唐明街與唐俊街的十字路口時,發現兩邊分別有示威 ...
唔排除,警鐘係佢打爛,打完雞咁腳走先至扑膠死。。

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]