• 瀏覽: 31,155
  • 回覆: 595
人大釋法
人大釋法
人大釋法
人大釋法

人大釋法

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 明日純情的馬 於 2020-11-27 11:00 AM 發表

事9蛋啦
以後男犯送上深圳監獄
女犯送印度。

未生我時誰是我?我出生後我是誰?
股帝晉為勝帝,只色勝利,5G個by字點寫|

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 bdrom1 於 2020-11-27 11:02 AM 發表

我平時係藍絲,但係今次呢件事我支持長毛
因為我覺得佢的確有道理,應該對事不對人

好多人無搞清楚覺判決既意思就鬧,
個判決只係話懲教署唔可以單獨要求男囚犯剪短髮,
而唔係話佢唔可以要求囚犯剪短髮,
要剪短髮就男女囚犯一齊剪咁解
咁好多嘢都可以司法覆核,點解唔可以俾老婆入去,性需求係基本人權;點解人工比外面低咁多;點解冇獨立廁所,廁所點解冇門;沒完沒了

得把口 正黃🐶
🤡🤡🤡
引用:
原帖由 lctj9 於 2020-11-27 11:16 AM 發表

香港有時真係太講人權, 連坐監都可以要求呢樣果樣
咁响香港坐監算係懲罰定係福利?
咁要睇吓你同邊個國家比較囉,菲律賓坐監雖然慘但係有錢都可以過得好好

回覆 引用 TOP

女因犯真係多謝你啦梁國雄,要陪你一齊剪頭髮

回覆 引用 TOP

男女本身就有分別,法官將性別歧視無限放大

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 紫縈仙子 於 2020-11-27 10:52 AM 發表

終審法院一致裁定社民連立法會前議員梁國雄,就男囚犯剪髮規定上訴得直。

梁國雄於2011年因衝擊立法會補選機制論壇,至2014年罪成被判囚4星期,服刑期間被剪短頭髮,他於是提出司法覆核,質疑懲教署的規定歧視男囚犯,提出司法覆核並得直。

其後懲教署上訴,獲上訴庭推翻裁決,梁國雄再向終審法院提出終極上訴,5名法官今早頒布書面判詞,一致裁定梁國雄勝訴。

~~~~~~~~~~~~~~~ ...
成個香港已被法西斯政權摧毀,呢D小事仲爭來做乜?

回覆 引用 TOP

剪佢JJ

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 紫縈仙子 於 2020-11-27 10:52 AM 發表

終審法院一致裁定社民連立法會前議員梁國雄,就男囚犯剪髮規定上訴得直。

梁國雄於2011年因衝擊立法會補選機制論壇,至2014年罪成被判囚4星期,服刑期間被剪短頭髮,他於是提出司法覆核,質疑懲教署的規定歧視男囚犯,提出司法覆核並得直。

其後懲教署上訴,獲上訴庭推翻裁決,梁國雄再向終審法院提出終極上訴,5名法官今早頒布書面判詞,一致裁定梁國雄勝訴。

咁都上訴得直,剪短頭髮只係衛生同埋收藏嘢嘅問題,連監獄嘅規矩都要司法67,仲要勝訴,其實香港判決出咗問題,完全脫離道德,理性,邏輯,即係香港司法已經信唔過,真係令人擔心。

回覆 引用 TOP

引用:

男女一齊唔准用或者硬性規定一齊要用衛生巾

回覆 引用 TOP

上面不剪,咪剪下面囉,夏天仲通爽

回覆 引用 TOP

應該實施男女入獄剃光頭最公平最衛生最環保

回覆 引用 TOP

無罪都砌佢生豬肉啦!咁多官員貪污

回覆 引用 TOP

引用:

我由廿年前仲讀書嗰陣已經認為大部分校規違反人權法
校服、髮型、罰抄罰企
只不過一直以嚟冇人打官司

引用:
原帖由 kof2002um 於 2020-11-27 10:59 AM 發表

狗棺禍港, 依家串緊你我司法比你行政大. 

人大釋法啦
講乜呀?

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]