• 瀏覽: 31,504
  • 回覆: 401
+5
咁多醫護專心,香港醫院應該冇人手短缺問題

有著褲都睇到盤骨骨折? 佢移動死者可能令傷勢惡化

急救好好 ,但個人死左?

呢個所謂義務員本身就係曱甴仔

氣胸, 冇儀器點睇得出

引用:
原帖由 az222 於 2020-11-27 07:16 AM 發表

下!
十七歲的,有考獲專業資格嗎?
有經驗嗎?
求L其鳩吹,就肯定就算有醫生在場都冇用。
洗L講咁多書!洗L去實習!
洗L去考專業試!
洗L畀咁多錢醫護黎獲得所為專業服務!
真係岸L九九,
講梗我地d香港人。
最緊要個狗官受就得啦,你唔見個政治行先個死狗官讚佢咩,依家香港某部份狗官政治大撚過人命佢話晒事

引用:
原帖由 unoteseven 於 2020-11-27 07:26 AM 發表

人地背書一百分架。。。
背得咁熟,一定好多黑金獎賞

棺喎~~~~~~~

引用:
原帖由 六月飛釘 於 2020-11-27 07:07 AM 發表
講真,真係尊重個死者就唔好再消費佢啦!

佢搞人婚禮,之後跌死,唔再俾人鞭屍都算係咁,連藍營都唔想提佢,偏偏啲黃絲死要擺佢出嚟獻世⋯

其實真係!根本就唔係一段光彩嘅事

可能個狗官智商都係17歲呢?🤭

照顧得好好,但唔敢打999,只係打爛火警鐘。

引用:
原帖由 巴巴先生 於 2020-11-27 05:36 AM 發表
【明報專訊】科大生周梓樂死因研訊昨續,傳召7名證人,包括消防員、義務急救員及抹車工人。17歲的義務急救員當晚為周梓樂檢查時發現他失禁、肋骨有不尋常的「 凸缺」,認為他盆骨及肋骨骨折,又說當時就算有醫生在場也「不會有好好改善」。該急救員與周梓樂一同上救護車,去醫院途中沒遇阻塞。他作供完畢時,死因裁判官高偉雄在庭上代表周梓樂父母感謝他,「當時你已經照顧得梓樂好好」(見另稿)。

離地法官,17歲可 ...
17歲的義務急救員當晚為周梓樂檢查時發現他失禁、肋骨有不尋常的「 凸缺」....

呢條L樣當年應係16歲,如無認可的訓練或擁有認可資格,
是不能隨意移動或處理,檢查傷者的...應查察他曾對當時的傷者
(即死者)做過乜...如有什麼錯失,應加以追究...

12歲記者,17歲急救員,唔怪得叫你廢老

引用:
原帖由 karsonsexy 於 2020-11-27 07:51 AM 發表
呢個所謂義務員本身就係曱甴仔
呢條甴曱好有問題

引用:
原帖由 -自然旺- 於 2020-11-27 07:55 AM 發表

背得咁熟,一定好多黑金獎賞
x2

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]