• 瀏覽: 12,898
  • 回覆: 192
  • 追帖: 2
+4
台灣三哥化!

做潛艇,唔係機密工程咩?用外包焊工,真係冇問題?

事件反映,跟本冇心做,定係十九民主程序,貨比三家,貪平外判!

特殊鋼料........動力設計..........入水出水裝置及電子設備等等......!!

近乎是一個工業鏈的建設..........只是鋼料已經足夠台灣煩....!!
世界上只有俄羅斯......美國及中國等少數國家可以生產....!!

女總統食人血饅頭補血, 全島難免陽氣不足百病纏身

引用:
原帖由 siuhung 於 2020-11-26 11:09 PM 發表

應該會有d退役古董潛艇既,好過當爛鐵丫!
老尾最後一艘柴油潛艇係藍背魚號,已經退役30年,高齡63歲,被一間博物館收藏咗。
就算佢肯割愛,老古董都照賣,台灣都唔會買啩?買咗就真係呆灣㗎喇。

台灣佬同啊差有得比,平時演習都成日死人,整架潛艇想一次死一班。

引用:
原帖由 光棍man 於 2020-11-26 11:25 PM 發表
十幾公里嘅捷運都要做30年呢隻潛艇唔知做到邊一個省長先落水
下水?造好嗰陣就直接運入博物館啦

引用:
原帖由 13個加速馬達 於 2020-11-26 11:27 PM 發表
台灣三哥化!

做潛艇,唔係機密工程咩?用外包焊工,真係冇問題?

事件反映,跟本冇心做,定係十九民主程序,貨比三家,貪平外判!
特殊鋼.........日本都未必可以做到.........即使有.......申請出口都難......!!
美國及俄羅斯視為戰略物資看待.......不會輕易出口....!!

引用:
原帖由 yifeifei2 於 2020-11-26 11:30 PM 發表

下水?造好嗰陣就直接運入博物館啦
直接將個船廠做博物館啦,唔使搬

大家都係中國人,希望台灣人早d醒覺唔好再為美賊國賣命

台灣仔,玩下屎尿,強下姦就叻。 比你做到架會潛嘅艇,不過浮唔番上水呢。

引用:
原帖由 team123456 於 2020-11-26 11:32 PM 發表
大家都係中國人,希望台灣人早d醒覺唔好再為美賊國賣命
果啲係漢奸走狗,唔係中國人。

引用:
原帖由 愛1c蛋 於 2020-11-26 10:31 PM 發表
台灣國際造船公司(「台船」)本月24日高調舉行「潛艦國造」開工儀式,蔡英文總統親自主持。不過,就在第二天,舉行儀式的台船高雄廠即發生致命事故...

https://static.stheadline.com/stheadline/inewsmedia/20201126/_2020112622052034603.jpg

台灣省真係能人所不能! 一開波就仆街都算利害

新聞來 ...
令人想起獵雷艦慶富案,話國艦國造,點知人人貪污,最後難產....

引用:
原帖由 lttsang888 於 2020-11-26 11:29 PM 發表
台灣佬同啊差有得比,平時演習都成日死人,整架潛艇想一次死一班。
印度有俄羅斯幫助..........很多材料及技術都未必是問題.....!!
主要是印度沒有建造人才及手工好的技術人員.......即使有都沒有好的人領導建造...!!

當印度真的建好.........控制人員的亂作為........真的是一套恐怖片....!!
台灣省即使造好.......最多是一架看珊瑚的潛水觀光船...!!

引用:
原帖由 愛1c蛋 於 2020-11-26 10:31 PM 發表
台灣國際造船公司(「台船」)本月24日高調舉行「潛艦國造」開工儀式,蔡英文總統親自主持。不過,就在第二天,舉行儀式的台船高雄廠即發生致命事故...

https://static.stheadline.com/stheadline/inewsmedia/20201126/_2020112622052034603.jpg

台灣省真係能人所不能! 一開波就仆街都算利害

新聞來 ...
唉,仲做乜鬼吖,未做好已經死人,做好咗仲大鑊,試航隨時死幾個,到演習時,呆灣漁民又要死幾個

名副其實的先聲奪人.

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]