• 瀏覽: 1,119
  • 回覆: 17
反修例風波中有被捕示威者為公務員,遭質疑其立場。公務員事務局局長聶德權今日(26日)就《施政報告》中《宣誓及聲明條例》修.......

政府部門內鬼多,我贊同公務員都要宣誓,對公務員作一番整治。

新聞來源連結:
https://hk.on.cc/hk/bkn/cnt/news/20201126/bkn-20201126161806911-1126_00822_001.html

引用:
原帖由 ichthys2 於 2020-11-26 04:37 PM 發表
反修例風波中有被捕示威者為公務員,遭質疑其立場。公務員事務局局長聶德權今日(26日)就《施政報告》中《宣誓及聲明條例》修.......

新聞來源連結:
https://hk.on.cc/hk/bkn/cnt/news/20201126/bkn-20201126161806911-1126_00822_001.html
早就應該啦!!!
做政府工又要暗哋反政府,簡直就係反骨仔!!!

一早要咁做啦

一個員工係間公司度打工,但係做咩事都係同間公司作對或搗亂,最後只會有兩個答案:一個係自己走,另一個係被人請佢走………

而家就睇下班黑暴區已完點樣跪低先

引用:
原帖由 ichthys2 於 2020-11-26 16:37 發表

新聞來源連結:
加入共黨先兆?之前話有幾萬準退休公務員會延任,會唔會要求佢地宣誓??

引用:
原帖由 Vanillaq_L 於 2020-11-26 16:41 發表

早就應該啦!!!
做政府工又要暗哋反政府,簡直就係反骨仔!!!
老實講,宣唔宣誓唔係咁大差別。但強制要宣誓會對員工做成壓力。

公墓員宣誓咗又點? 佢哋一鳩樣都係食阿公反阿公, 因為有假髮狗棺守尾門, 有證有據都係告唔入.

引用:
原帖由 明玉九垂天 於 2020-11-26 16:52 發表
公墓員宣誓咗又點? 佢哋一鳩樣都係食阿公反阿公, 因為有假髮狗棺守尾門, 有證有據都係告唔入.
林鄭即是女王?做手下要宣誓效忠?:)
不過電視劇成日有,班手下都有可能會叛變。:D

區已完係收公帑既公職人員, 必定需要宣誓, 拒絕或者違誓就即時DQ!

黑屍曱甴暴亂, 當場斷正身上搜到成身都係武器, 假髮狗棺講一句放人就走得.

點樣一次過呢?我做果區,大大話話有5,6隻死曱甴喎

引用:
原帖由 阿乜水 於 2020-11-26 04:54 PM 發表
區已完係收公帑既公職人員, 必定需要宣誓, 拒絕或者違誓就即時DQ!
宣誓完去反政府捉到多條罪

早就應該啦, 個班心底憎恨政府, 但又出政府糧的公務員, 又何必做落

咁佢仲可唔可以去遊行?

引用:
原帖由 Hotdrink829 於 2020-11-26 04:52 PM 發表

老實講,宣唔宣誓唔係咁大差別。但強制要宣誓會對員工做成壓力。
應該有拉到嘅,炒得

主題標籤 #施政報告
鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]