• 瀏覽: 20,222
  • 回覆: 171
+12
有幼稚園老師早前被爆,與學生脫下口罩面貼面自拍,令家長憂慮做法會增加子女患病甚或確診新冠肺炎的風險。該校發表聲明,指涉事老師辭職,但獲家長求...
\

睇幼師個樣都幾OK喎! 不如除罩同樓主影返輯相呀?  
老實講呢個老師點都係愛錫小朋友嘅老師黎, 比個機會佢啦

新聞來源連結:
https://hd.stheadline.com/news/realtime/hk/1933767/即時-港聞-幼園老師除口罩與學生自拍-引咎辭職獲家長求情終復職

天使

嫩口貨, 正.

正常系要處理既,你部份家長求情,但被影響果部份點計先,如果咁都得,咁以後幾條友私下成群,咁系改變到好多唔合理既事?個老師明顯唔專業同唔小心,無事系好彩,有事害死其它細佬

引用:
原帖由 魚仔曲其 於 2020-11-26 03:58 PM 發表
正常系要處理既,你部份家長求情,但被影響果部份點計先,如果咁都得,咁以後幾條友私下成群,咁系改變到好多唔合理既事?個老師明顯唔專業同唔小心,無事系好彩,有事害死其它細佬
呢D味睇人睇結果去作判斷嘅歪理咯

引用:
原帖由 魚仔曲其 於 2020-11-26 03:58 PM 發表
一般細路無乜事, 最怕傳染屋企上年紀嘅人

老師好正

引用:
原帖由 愛1c蛋 於 2020-11-26 04:08 PM 發表

一般細路無乜事, 最怕傳染屋企上年紀嘅人
外國都有細佬死人,不過點都好,唔系部分家長求下情就當無事,但你話點處罰,我就唔知,我唔系專業人員

引用:
原帖由 魚仔曲其 於 2020-11-26 04:10 PM 發表

外國都有細佬死人,不過點都好,唔系部分家長求下情就當無事,但你話點處罰,我就唔知,我唔系專業人員
肯辭職已經算有責任感, 比黃屍死都唔認錯唔肯走好得多啦

老師係有錯,但係勇於承擔,希望佢日後做事要三思而後行………

老師經驗不足...冇危機感

"該老師辭職後,有親自致電每位受影響的家長向他們交代及道歉,校方亦有發致歉信承認學校因管理不善,讓師生承受不必要的風險。同日,該老師亦接受病毒測試,結果呈陰性。教育局了解校方的處理手法後,認為處理恰當,表示會另行以書面形式回覆匿名人士。"

若然屬實, 其實該校同個位老師都做足野補鑊.

"直至本月21日,該校再次收到匿名電郵,聲稱學校並未就此事作出任何回應及跟進,涉及學童的照片亦在多個媒體上被發布,校方只好無奈發出聲明,讓大眾清楚了解事情始末。校方與教育局至今仍未能確認匿名電郵者之身分。"

呢位匿名電郵, 都唔知係咪該校家長.

如果無美國肺炎, d人就會話佢好錫小朋友好nice, 呢個幼師係愛錫小朋友嘅老師

呢個服裝唔錯,除另一個罩會更高成就

引用:
原帖由 andonlyu 於 2020-11-26 04:27 PM 發表
"該老師辭職後,有親自致電每位受影響的家長向他們交代及道歉,校方亦有發致歉信承認學校因管理不善,讓師生承受不必要的風險。同日,該老師亦接受病毒測試,結果呈陰性。教育局了解校方的處理手法後,認為處理恰當,表示會另行以書面形式回覆匿名人士。"

若然屬實, 其實該校同個位老師都做足野補鑊.

"直至本月21日,該校再次收到匿名電郵,聲稱學校並未就此事作出任何回應及跟進,涉及學童的照片亦在多個 ...
有家長為佢求情證明佢都唔係衰老師

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]