• 瀏覽: 60,903
  • 回覆: 812
  • 追帖: 2
引用:
原帖由 lmichael 於 2020-11-26 01:00 PM 發表

哈哈, 世衛唔係咁講先奇吧。中共想佢點講, 佢就點講架啦。
美國之前比會費多過中國10倍。
然後你話世衞會跟中國order講嘢。

你個世界唔止黑暗,仲好歪曲添...

西班牙巴塞隆納大學多天前表示,西班牙病毒學家在2019年3月的廢水樣本中發現新型冠狀病毒蹤跡,比中國發現2019冠狀病毒疾病(COVID-19)要早了9個月。 歐新社

回覆 引用 TOP

我覺得病毒一早于武漢之前已有,各國都當普通肺炎醫,只不過武漢可能有什麼條件令它爆得勁啲

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 五散人_說不得 於 2020-11-26 01:10 PM 發表

黃人思想:

1>疫症初期,日本同臺灣都話病毒株係源自美國,黃人話唔係,一口咬定係武漢。
2>疫症近期,新症嘅病毒株係來自某國,黃人話政府的防疫政策不足,因為無全面封關。

原全係立場行先
作為香港社會癌細胞,蝗犬唔屎都冇L用.

回覆 引用 TOP

源頭根本就喺美國

引用:
原帖由 CYMYYY1 於 2020-11-26 01:13 PM 發表

美國之前比會費多過中國10倍。
然後你話世衞會跟中國order講嘢。

你個世界唔止黑暗,仲好歪曲添...
美國係比世衛, 唔係比職員或者佢地老家啊。。。哈哈。

幸好中國發現及警告其他國家 否則後果嚴重

大家都係信科學研究啦,傳聞不應盡信

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 crazymannnnn 於 2020-11-26 12:43 PM 發表

世界衛生組織(WHO)11月23日在其網站上發布當天新冠肺炎例行記者會的影片,緊急項目執行主任瑞安(Michael Ryan)在會上稱,引致新型冠狀病毒肺炎

https://cdn.hk01.com/di/media/images/dw/20200630/354559589078929408.jpeg/nfMIgAuw4sO32u--IFVfmYTrTcJplr9juvEn87rxJ_M?v=w1280r16_9
邊個係源頭唔知,但美國既不作為令其它國家既努力付諸流水。本來係可以控制搞到全球失控。

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 sleepyowls 於 2020-11-26 01:08 PM 發表

咁即係中國係第一個國家通知世衞,其他國家知道但唔通報
實情應該係其他國家當一般流感醫, 都唔知原來係新病毒。

黑衣賤種冇腦己是全世界共識

回覆 引用 TOP

世衞……

回覆 引用 TOP

真相越來越多

Coronaviruses closely related to the pandemic virus discovered in Japan and Cambodia
https://www.nature.com/articles/d41586-020-03217-0

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 CYMYYY1 於 2020-11-26 01:16 PM 發表

實情應該係其他國家當一般流感醫, 都唔知原來係新病毒。
李文亮是武漢市中心醫院的眼科醫生。

2019年12月30日,他在同學群中發了一條關於華南海鮮市場疫情的信息。

因為他看到一份病人的檢測報告,顯示檢出SARS冠狀病毒高置信度陽性指標,出於提醒同為臨牀醫生同學注意防護的角度,他發出了警告信息。

其實,他當時有所不知的是,它並不是SARS病毒,而是一種全新的病毒。

Don't bother people for help without first trying to solve the problem yourself.

引用:
原帖由 crazymannnnn 於 2020-11-26 12:43 PM 發表

世界衛生組織(WHO)11月23日在其網站上發布當天新冠肺炎例行記者會的影片,緊急項目執行主任瑞安(Michael Ryan)在會上稱,引致新型冠狀病毒肺炎

https://cdn.hk01.com/di/media/images/dw/20200630/354559589078929408.jpeg/nfMIgAuw4sO32u--IFVfmYTrTcJplr9juvEn87rxJ_M?v=w1280r16_9
我哋黃屍一致認為WHO舔共。。。

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]