• 瀏覽: 3,112
  • 回覆: 58
隨着新冠肺炎疫情第四波爆發,防疫抗疫更成為施政的頭等大事。行政長官林鄭月娥在昨日公布其第四份施政報告中表示,中央政府支持香港在疫情可控的情況下,通過「健康碼」互認,恢復兩地人員往來。

中央將援疫苗 港研再推大型檢測。。。中央處處關懷香港了,疫苗跟健康碼送港人來便利港人北上,希望再攪普檢時全港人合作不使中央再次失望

新聞來源連結:
https://www.wenweipo.com/a/202011/26/AP5fbee5a5e4b0844413641646.html

香港人有福了.

估一下要幾長時間有得打疫苗呢再估一下幾長時間一通關呢?

引用:
原帖由 豆芽生 於 2020-11-26 10:09 AM 發表
估一下要幾長時間有得打疫苗呢再估一下幾長時間一通關呢?
香港部份人咁唔自律又唔合作又跟中央攪對抗,半年後都唔知通關未

引用:
原帖由 fb2f8099d435b1 於 2020-11-26 09:21 AM 發表
隨着新冠肺炎疫情第四波爆發,防疫抗疫更成為施政的頭等大事。行政長官林鄭月娥在昨日公布其第四份施政報告中表示,中央政府支持香港在疫情可控的情況下,通過「健康碼」互認,恢復兩地人員往來。

https://dw-media.wenweipo.com/dams/wwpproduct/image/202011/26/5fbee593e4b069f044846978.jpeg

中央將援疫苗 港研再推大型檢 ...
d 黃人說不打中國疫苗, 香港都不知何時可以清0通關.

高官們牛皮都吹爆了, 香港幾時才可清零? 幾時恢復正常生活和中港通關?
同樣係特區的澳門在5月已陸續通關和恢復正常生活, 香港都快到12月了, 仍爆發中

黃人記得有骨氣  自費 慢慢等 打鬼佬疫苗  唔好打大陸疫苗

研究再推大型檢測?! 上次張建宗在9月底講單方面取消14日隔離措施進入研究最後階段, 這最後階段都要等2個月, 到23/11才推出, 按政府的龜速研究效率, 現在才開始研究再推大型檢測, 明年底有結果嗎?

引用:
原帖由 佢係乜水 於 2020-11-26 11:08 AM 發表
高官們牛皮都吹爆了, 香港幾時才可清零? 幾時恢復正常生活和中港通關?
同樣係特區的澳門在5月已陸續通關和恢復正常生活, 香港都快到12月了, 仍爆發中
香港要清零及通關,又不是政府單方面可以做到,部份市民又沒不合作才是死點

唔好再浪費金錢係黃絲身上啦 佢地點會驗?!

引用:
原帖由 lrr174 於 2020-11-26 11:11 AM 發表
黃人記得有骨氣  自費 慢慢等 打鬼佬疫苗  唔好打大陸疫苗
師兄,黃人係仆街就緊。。但他們玩不合作而中召最後都是入返香港數,又是拖累埋我們守規港人一同背鍋

引用:
原帖由 fb2f8099d435b1 於 2020-11-26 11:17 AM 發表

香港要清零及通關,又不是政府單方面可以做到,部份市民又沒不合作才是死點
是, 死症
經過這大半年的抗疫, 睇到香港人的為反而反, 不斷花精力在內耗上, 加上高官們的無能, 港人治港是一條死路, 遇上咁大的疫情, 廢政府加自私港人根本發揮唔到上下一心抗疫的力量

引用:
原帖由 睇天做人 於 2020-11-26 11:19 AM 發表
唔好再浪費金錢係黃絲身上啦 佢地點會驗?!
大家都知道清零才可通關呢個係一條船嘅遊戲,船上是但一件中招,唔理佢什麼顏色有心冇心,全船人都不能通關,呢個先係死點

香港好落後
許多人用淘電器用大陸AP P
台灣一早有
香港而家先有A P P
口罩都是郵差上門派
人地一早A P P度申請口罩
販賣機羅口罩

羅檢疫樽仲用八達通

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]