• 瀏覽: 28,663
  • 回覆: 8
+17
反中白痴鐘意面向世界咪面向世界囉, 又話bno 又話邊個國家要, 仲唔走去面向世界????

講唔夠幾日移民, 又走去理施政報告, 成班白痴有咩做得成...

引用:
原帖由 lai-ken 於 2020-11-26 08:26 AM 發表

每屆政府每年份施政報告對於民生問題都係9up,但個個9官都做到退休一大舊錢袋袋平安去享受人生,點會真係理d基層市民
租金津貼根本只係益咗個業主。原本$5000租,當你話津貼$2000,個業主咪就加到$7000賺X到你盡,最終基層依然係冇舒困冇解困,反而政府雙手將我哋d錢奉獻俾d無良業主
咁你想點, 變層樓出來? 定夾硬收左人地單位比你?

引用:
原帖由 lai-ken 於 2020-11-26 09:29 AM 發表

提供住屋供應確保市民安居係政府責任,由貪曾年代開始,公屋同居屋個供應量每年都遠低於需求,班9官淨係識巴結地產商富豪,不斷加劇貧富懸殊,濫用公屋嗰d又完全唔理,先搞到咁多有手有腳勤力工作嘅都只係住劏房,努力讀書嘅兩代都脫唔到貧,投機取巧走灰色地帶嗰d就享盡福利。
根本係d反中白痴, 成日支持d盲反政黨,開發北部又唔比, 填海又唔比, 發展郊區又唔比...

好似呢份拖政報告, 已有對房屋問題有長遠規劃, 10年有三十萬公營,咁都要屌一餐...

有主屋需求仲走去仲盲反果d, 其實真係抵L死..

引用:
原帖由 江湖灰盡頭2 於 2020-11-26 12:58 PM 發表

咪系,成班廢老。仲成q吹噓以前點威
而家d反中廢青, 到老左時, 吹既機會都無...

引用:
原帖由 江湖灰盡頭2 於 2020-11-26 01:17 PM 發表

廢青有時間力爭上遊,失敗成世班廢老就好心收下聲,虛心咁跟班後生學習
力爭上游去做出來 , 不是FF出來 , 不時叫出來...

引用:
原帖由 江湖灰盡頭2 於 2020-11-26 01:33 PM 發表

成班廢老日日ff吾請畢業生,自己有位上....
係d反中廢青又話移民又話走人, 點知仲要係到得人請...

引用:
原帖由 江湖灰盡頭2 於 2020-11-26 01:43 PM 發表

未揾到新工咪做住先lo,好正常。移民呢個議題班廢老諗.都冇得諗,
原來D反中廢青都知去到外國難揾工, 所以咩移民好走人好都係FF...

身體最誠實呢呢d...

引用:
原帖由 江湖灰盡頭2 於 2020-11-26 02:58 PM 發表

難揾工就吾好,咁廢老咪好淒涼
咁好就過左去啦, 仲係香港搵工?

話人地好就係FF, 但事實就覺得香港既一國兩制好...

呢d咪身體最誠實...

引用:
原帖由 半夜強勁的樓奴 於 2020-11-26 10:16 PM 發表

班反中都係大陸落嚟,無 BNO,走唔到。

又話加拿大要年青人...
又話日本要金融人才....
又話台灣歡迎佢地....

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]