• 瀏覽: 1,672
  • 回覆: 26
警隊真係重組不過多咗個國安法部門
民主派真係戇居 開會自言自語
有冇問過全港市民呀 解散警隊

講到今時今日 做唔做到呀

油尖旺區議會今(16日)舉行會議,早前新任油尖旺民政專員余健強稱,民主派區議員的「重組警隊,停止濫暴」議案不符區議會職能,會上他及秘書處、警隊等代表離席。其後在席民主派一致通過動議。油尖旺民主派區議員將於明日(17日)前往廉政公署,舉報余健強涉公職人員行為失當。
油尖警區指揮官總警司林鴻釧會見傳媒,指摘區議會一意孤行,「進行此無討論價值議題」,稱警方與民政署在無其他方法下,唯有離場,又稱文件內容子虛烏有,仇警意識泛濫,「有政客利用仇警情緒,對學生、年輕人叫一聲手足、讚一句義士,他們走出來犯法,年輕下一代怎辦?」
至於有區議員被警方指「食人血饅頭」,林鴻釧稱這是指任何政治人物趁打擊警隊、製造仇警,令青少年犯法,「等同為暴力抬轎、賺取政治紅利」。至於未來會否仍出席區議會會議,他稱當然會,但若仍然有無理議題、認為討論無意義,不排除再次離席。
https://news.mingpao.com/ins/港聞/ ... 府代表離席-警隊斥「重組警隊」議案仇警

附件

Screen Shot 2020-11-25 at 9.32.28 PM.png(517.6 KB)

Screen Shot 2020-11-25 at 9.32.28 PM.png

不要太過計較得失,人生就是不完美,留丁點童心來品賞快樂吧!
                    常常不快樂的你,諗多左呀
引用:
原帖由 漁夫 於 2020-11-25 09:37 PM 發表
警隊真係重組不過多咗個國安法部門
民主派真係戇居 開會自言自語
有冇問過全港市民呀 解散警隊
講到今時今日 做唔做到呀

油尖旺區議會今(16日)舉行會議,早前新 ...
呢班曱甴區已完不知身受可職,
你地老幾呀,有無咁嘅資格...
圍爐鳩吹自取其辱,個醜字識寫嗎?

引用:
原帖由 moyy 於 2020-11-25 09:46 PM 發表

呢班曱甴區已完不知身受可職,
你地老幾呀,有無咁嘅資格...
圍爐鳩吹自取其辱,個醜字識寫嗎?
無錯 咁嘅垃圾區議員 老幾呀

引用:
原帖由 我愛孖煙囪 於 2020-11-25 10:09 PM 發表

根本成班自言自語 正所謂鳩噏

引用:
原帖由 我愛孖煙囪 於 2020-11-25 10:09 PM 發表

近排仲頻頻瀨野被捕,
分分鐘班曱甴區已完要重組就真。

引用:
原帖由 moyy 於 2020-11-25 11:30 PM 發表

近排仲頻頻瀨野被捕,
分分鐘班曱甴區已完要重組就真。
議員曱甴 同四合一樣自言自語

泛民狗 議員 佢哋嘅講嘢方式 唔俾你出聲

引用:
原帖由 漁夫 於 2020-11-26 09:26 AM 發表
泛民狗 議員 佢哋嘅講嘢方式 唔俾你出聲
鄧炳強一哥 真係好嘢 噴到班區議員 一面屁

引用:
原帖由 WongManTat 於 2020-11-26 09:55 AM 發表

鄧炳強一哥 真係好嘢 噴到班區議員 一面屁
鄧炳強一哥 一又唔對版 即刻走人 吹到班區議員 漲爆

引用:
原帖由 我愛孖煙囪 於 2020-11-26 07:24 AM 發表

議員曱甴 同四合一樣自言自語
四位一體傻西德同班曱甴區已完都係阿Q精神,
全部玩自淫自瀆,自我安慰自欺欺人!

引用:
原帖由 moyy 於 2020-11-26 10:53 AM 發表

四位一體傻西德同班曱甴區已完都係阿Q精神,
全部玩自淫自瀆,自我安慰自欺欺人!
黃 區議員 玩代言
代表香港人
解散警隊
佢哋都痴線
完全都冇代表性

引用:
原帖由 漁夫 於 2020-11-26 09:18 PM 發表

黃 區議員 玩代言
代表香港人
解散警隊
佢哋都痴線
完全都冇代表性
曱甴議員 好 懶惰 開會淨係識 解散警隊 抹黑警察 煽動 仇警 一啲建設性都冇

引用:
原帖由 我愛孖煙囪 於 2020-11-27 06:50 AM 發表

曱甴議員 好 懶惰 開會淨係識 解散警隊 抹黑警察 煽動 仇警 一啲建設性都冇
無錯~只識鳩吹抹黑。

100項議題
 99個percent
 都係抹黑警察
 解散警隊

引用:
原帖由 WongManTat 於 2020-11-27 09:24 PM 發表
100項議題
 99個percent
 都係抹黑警察
 解散警隊
只係打下嘴炮全無意義,
遲早玩到自掘墳墓!

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]