• 瀏覽: 27,616
  • 回覆: 423
  • 追帖: 1
+11
咁香討咪收過千封律師信

引用:
原帖由 dream_workshop 於 2020-11-25 01:02 PM 發表

原來一討論法官就會被“以言入罪”?
法官真係唔講得架

新聞自由,言論自由都要擺埋一邊

引用:
原帖由 kit05hk 於 2020-11-25 12:53 PM 發表
【23:21更新】高等法院法官周家明本月19日裁定,警方去年示威活動執法不展示警員編號違《人權法》。香港大律師公會今(23日)去信律政司長鄭若驊,投訴《大公報》本月20日的相關報道攻擊周家明,「徘徊藐視法庭的邊緣」,呼籲鄭若驊堅決捍衛司法制度和法官的獨立性,對抗報道的惡意指控,嚴肅看待此事並採取適當行動。

https://fs.mingpao.com/ins/20201123/s00001/89241fd1918a84c66a1d6876e2bba4b3.jpg ...
報章要監察法庭及法官, 法官唔係大L曬架

嘩! 又政治打壓新聞和言論自由!
美國老話hk 不可以打壓新聞和言論自由only!
是否應該要制裁佢地呢!

引用:
原帖由 阻住地球轉 於 2020-11-25 01:42 PM 發表

報章要監察法庭及法官, 法官唔係大L曬架
聽講呢d叫做第四權,大劣c公會識條春咩?返鄉下食C啦。

在香港,可以罵老師,可以罵校長,可以罵特首,可以罵中共,就係唔可以罵法官。 你話呢D係唔係法官獨大?

市民投訴大慄屍公會打壓言論自由題,大慄屍公會又點處理?

引用:
原帖由 kit05hk 於 2020-11-25 12:53 發表
【23:21更新】高等法院法官周家明本月19日裁定,警方去年示威活動執法不展示警員編號違《人權法》。香港大律師公會今(23日)去信律政司長鄭若驊,投訴《大公報》本月20日的相關報道攻擊周家明,「徘徊藐視法庭的邊緣」,呼籲鄭若驊堅決捍衛司法制度和法官的獨立性,對抗報道的惡意指控,嚴肅看待此事並採取適當行動。

https://fs.mingpao.com/ins/20201123/s00001/89241fd1918a84c66a1d6876e2bba4b3.jpg ...
乜嘢叫做徘徊邊緣, 咁即係唔係啦。

説好的第四權

周狗官判詞無端借機會批評警監會同警方投訴機制同案件亳無關係,當然要批評佢!

大劣💩何謂新聞自由呢🤔 非抹黑造謠報道指出實際審判差異情況 有理有據咁都要投訴🤔法律室講💩教授鼓吹「公民抗命違法達義罪不責眾」藐視法律如毛物 大劣💩公會有毛批評譴責聲明捍衛司法精神 大劣💩公會處事偏頗其身不正難以服眾🤔

話咗一定冬菇佢啦,好快兒童法庭見

引用:
原帖由 kit05hk 於 2020-11-25 12:53 PM 發表

大劣師公會都係香港邪惡的組織👎👎👎

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]