• 瀏覽: 19,048
  • 回覆: 211
熱賣及精選
引用:
原帖由 awongyuk 於 2020-11-25 09:48 AM 發表

最大「貢獻」係令立法會成為象皮圖章,沒有反對,只有讚成,分分鐘開會前會先唱國歌,肅立,向偉大主席習近平同志敬禮等等.....
乜以前港英政府啲立法局,一半是官守議員,而另一半係委任議員,又唔見你啲話橡皮圖章?
而家回歸祖國,啲《狗不如》就乜都話唔啱?
用自由、民主來做恍子去反港反中!

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 awongyuk 於 2020-11-25 09:48 AM 發表

最大「貢獻」係令立法會成為象皮圖章,沒有反對,只有讚成,分分鐘開會前會先唱國歌,肅立,向偉大主席習近平同志敬禮等等.....
你啱啱先從大陸嚟㗎?
以前所有政府部門、學校都掛有英女王像!
所有電台、電視台開台前都播英國國歌!
睇電影開播前一定播英國國歌,及有英女王騎馬檢閱的片段!營幕上還打出請起立的字句!

還有所有政府公文、公共機構、大公司等!
無論報稅表、通知、收費表等都係英文!
又唔見啲《狗不如》話英國人獨裁?唔聽民意?

引用:
原帖由 skinbanana 於 2020-11-25 09:59 AM 發表

首先林鄭是廢的~
其次....財赤3100億~泛民仲反對乜野~
佢地黎黎去去都係叫政府發錢~幫窮人~
清算有錢佬~收D偏遠地區會所D地同軍營黎起公屋...
對財赤有咩實際幫助?
收回反中敎會的土地!及一些殖民地給予外國人的土地!
如木球會、高爾夫球會、敎會、國際記者俱樂部等!
用嚟賣地已經可以抵消財赤!

至於軍事用地是不能動的,這是國家主權的象徵!
你會唔會動家中神位的主意呀?

引用:
原帖由 cantona777 於 2020-11-25 10:09 AM 發表

垃圾政府,警察無王管/示威平息唔到
全世界最有效率的政府及警察是在香港呀!
你如果去過外國生活就知道了!
在香港做《杯底蟲》是不會認識的!

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 豬木屍吃河童 於 2020-11-25 10:03 AM 發表

去呆灣咪冇反對聲音囉, 香港可容毒果造謠, 呆灣要關中天
呆灣, 連反對聲音都滅埋.
香港, 連一個充滿反對聲音既香港電台, 咁耐都滅唔到.
滅聲效率, 呆灣又贏香港.

別因為無法反駁我而禁止我留言
做得警察預咗殉職?
做得人你預咗會死.
咁就無咩好投訴啦!

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 abbalau 於 2020-11-26 08:29 AM 發表

收回反中敎會的土地!及一些殖民地給予外國人的土地!
如木球會、高爾夫球會、敎會、國際記者俱樂部等!
用嚟賣地已經可以抵消財赤!

至於軍事用地是不能動的,這是國家主權的象徵!
你會唔會動家中神位的主意呀?
咪就話班傻仔低能
京士栢大把有錢人會所 你睇佢地敢唔敢搞?
教會仲荒謬 啲地俾佢地原來佢地可以賣俾誠哥起樓賺錢
貪心嫌唔夠呀神父仲要出嚟話誠哥吸血鬼 要落地獄 死未?

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 Psyco 於 2020-11-25 10:20 AM 發表

不如我反答翻你,究竟港奸泛民及黃絲對香港有咩 "負面貢獻",咁你就明白踼走港奸既林鄭對香港有咩貢獻.

香港當今社會困局,源於90萬單雙非盲流移民湧港,引發一系列土地住屋價格暴漲問題,更帶動通漲與社會資源枯竭既延伸問題,咁究竟係邊班pk 搞出嚟棟鳩香港人? 咪就係公民黨喺2001年利用雙非鼻祖莊豐源案,去告鳩香港特區政府而搞出單雙非居港權,嚟棟鳩本土香港人囉!

你就先 assume 我呃Q你, ...
人性係貪心
窮人見啲政棍幫佢地搶錢搶資源實覺得泛民係好 政府只要唔派糖永遠係衰人
而新移民二代為左洗底同埋堆 次次暴動都爭住出頭
某程度上泛民係幾成功

引用:
原帖由 L.T.E 於 2020-11-25 01:30 PM 發表

你講嘢真係天馬行空 唔能怕醜
又一堆傻仔見我話林鄭廢就崩潰
林鄭唯一貢獻就係搞僭建然後搞到唐唐

而我講泛民廢 如果你睇唔明 最好返去睇下佢地之前嘈乜野
而家講緊財赤 泛民淨係叫人派錢
同埋佢地唔敢搞啲外國會所 呢個你明就明啦 唔明都幫你唔到

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 FindSP.baby 於 2020-11-25 12:24 PM 發表

乜撚嘢警察冇王管?好心你哋收皮啦,示威者係我哋香港人眼中只係一隻漢奸雜種狗,根本上無需要理會,你平唔平息關我哋撚事咩,快啲移民啦戇鳩仔,仲有啊你班仆街,連香港人都殺,仲要打普通市民呢,燒商戶,你叫警察點樣放過你哋呀,你以為示威者大撚晒呀?一啲冇撚用嘅賊,就係最驚差人去捉,所以唔使講啲乜廢話啦,攞埋啲MPF出嚟移民啦柒頭
哎呀兄弟!唔好侮辱啲狗啦!
嗰啲物體叫做《狗不如》呀!
狗都會向養佢育佢的人搖頭擺尾示好!
《狗不如》叫年長的做廢中、廢老!
明明是從大陸來的或是由大陸人生的!
就揮動著美國、英國旗,還說是為美國而戰!

引用:
原帖由 深圳河一號 於 2020-11-25 01:11 PM 發表

垃撚圾
你話自己?

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 abbalau 於 2020-11-26 09:29 AM 發表

哎呀兄弟!唔好侮辱啲狗啦!
嗰啲物體叫做《狗不如》呀!
狗都會向養佢育佢的人搖頭擺尾示好!
《狗不如》叫年長的做廢中、廢老!
明明是從大陸來的或是由大陸人生的!
就揮動著美國、英國旗,還說是為美國而戰!
係呀真係對唔住呀師兄,我真係侮辱咗狗,班冚家剷黃絲帶真係天生曱甴格,冇腦戇鳩鳩渡過人生,我真係咁鍾意美國英國,就快啲移民啦,見撚到班仆街眼冤,最慘係其實真正香港人就係我哋藍絲帶,我哋就好撚憎佢哋,佢哋以為自己好矜貴我哋挽留佢留喺香港咁,藍絲帶喺香港作出無比貢獻,唔似班仆街死曱甴,喺香港白食白住,破壞安定繁榮嘅環境,祝佢哋冚家剷,唔好再喺度搞住個香港啦

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 WakeUp77 於 2020-11-25 08:30 PM 發表

點解你啲嘢你知道我哋唔知嘅
因為你冇妄想症
慘啦原來你真心戇鳩嘅,不過咁講啦,你又唔係我邊個,你咁撚蠢,我又冇義務要教返啱你,由得佢繼續俾啲外國人笑你戇鳩,不過最撚悲哀,我諗你應該唔知你阿爸阿媽你祖宗都係中國人,咁既然你咁憎中國人切撚咗自己條賓周出嚟,以後唔好生兒育女,你啲咁撚低賤嘅人,唔適合有下一代繼續做中國人,仲有你講咁撚多野做乜撚嘢呀,快撚啲移民啦,我哋中國香港人真係睇唔起你呢啲廢物㗎

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 skinbanana 於 2020-11-26 09:14 AM 發表

人性係貪心
窮人見啲政棍幫佢地搶錢搶資源實覺得泛民係好 政府只要唔派糖永遠係衰人
而新移民二代為左洗底同埋堆 次次暴動都爭住出頭
某程度上泛民係幾成功
同意,你亦都看破世情,泛民係幾成功,不過佢哋成功在破壞香港,而非建設.

對眼下班泛民黃絲既行為打個比喻:

有一條村,名叫香港村,本來全村安穩生活.  但究然喺1997年後有個村民變得心洪兼心理變態,成為一個連環縱火狂徒,使全村民既生活於一埸又一埸既火災劫中每況愈下,於是又出現一班心理變態既黃色村民,佢哋追隨於該縱火狂徒,去指控村長對災害治理不力,害佢哋受火災之苦.

於是受災既黃色村民要逼村長交出權位,咁交出村長權位俾身邊個呢? 原來佢哋要求由縱火狂徒上位做村長!  係咩春黃絲邏輯嚟?

又等於,指控警務署長對治安管理不力,要求由嗱支機關槍及手榴彈去連環搶劫既悍匪葉繼歡做警務署長,荒謬嗎?

黃絲就係想由出賣香港人利益既泛民,去做香港特首,我屌!

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 abbalau 於 2020-11-26 08:23 AM 發表

你啱啱先從大陸嚟㗎?
以前所有政府部門、學校都掛有英女王像!
所有電台、電視台開台前都播英國國歌!
睇電影開播前一定播英國國歌,及有英女王騎馬檢閱的片段!營幕上還打出請起立的字句!

還有所有政府公文、公共機構、大公司等!
無論報稅表、通知、收費表等都係英文!
又唔見啲《狗不如》話英國人獨裁?唔聽民意?
所以咪多得林太做就新嘅二次回歸囉

Don't bother people for help without first trying to solve the problem yourself.

回覆 引用 TOP

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]