• 瀏覽: 20,818
  • 回覆: 6
+16
引用:
原帖由 awongyuk 於 2020-11-25 09:48 AM 發表
最大「貢獻」係令立法會成為象皮圖章,沒有反對,只有讚成,分分鐘開會前會先唱國歌,肅立,向偉大主席習近平同志敬禮等等.....
乜以前港英政府啲立法局,一半是官守議員,而另一半係委任議員,又唔見你啲話橡皮圖章?
而家回歸祖國,啲《狗不如》就乜都話唔啱?
用自由、民主來做恍子去反港反中!

引用:
原帖由 awongyuk 於 2020-11-25 09:48 AM 發表
最大「貢獻」係令立法會成為象皮圖章,沒有反對,只有讚成,分分鐘開會前會先唱國歌,肅立,向偉大主席習近平同志敬禮等等.....
你啱啱先從大陸嚟㗎?
以前所有政府部門、學校都掛有英女王像!
所有電台、電視台開台前都播英國國歌!
睇電影開播前一定播英國國歌,及有英女王騎馬檢閱的片段!營幕上還打出請起立的字句!

還有所有政府公文、公共機構、大公司等!
無論報稅表、通知、收費表等都係英文!
又唔見啲《狗不如》話英國人獨裁?唔聽民意?

引用:
原帖由 skinbanana 於 2020-11-25 09:59 AM 發表
首先林鄭是廢的~
其次....財赤3100億~泛民仲反對乜野~
佢地黎黎去去都係叫政府發錢~幫窮人~
清算有錢佬~收D偏遠地區會所D地同軍營黎起公屋...
對財赤有咩實際幫助?
收回反中敎會的土地!及一些殖民地給予外國人的土地!
如木球會、高爾夫球會、敎會、國際記者俱樂部等!
用嚟賣地已經可以抵消財赤!

至於軍事用地是不能動的,這是國家主權的象徵!
你會唔會動家中神位的主意呀?

引用:
原帖由 cantona777 於 2020-11-25 10:09 AM 發表
垃圾政府,警察無王管/示威平息唔到
全世界最有效率的政府及警察是在香港呀!
你如果去過外國生活就知道了!
在香港做《杯底蟲》是不會認識的!

引用:
原帖由 FindSP.baby 於 2020-11-25 12:24 PM 發表

乜撚嘢警察冇王管?好心你哋收皮啦,示威者係我哋香港人眼中只係一隻漢奸雜種狗,根本上無需要理會,你平唔平息關我哋撚事咩,快啲移民啦戇鳩仔,仲有啊你班仆街,連香港人都殺,仲要打普通市民呢,燒商戶,你叫警察點樣放過你哋呀,你以為示威者大撚晒呀?一啲冇撚用嘅賊,就係最驚差人去捉,所以唔使講啲乜廢話啦,攞埋啲MPF出嚟移民啦柒頭
哎呀兄弟!唔好侮辱啲狗啦!
嗰啲物體叫做《狗不如》呀!
狗都會向養佢育佢的人搖頭擺尾示好!
《狗不如》叫年長的做廢中、廢老!
明明是從大陸來的或是由大陸人生的!
就揮動著美國、英國旗,還說是為美國而戰!

引用:
原帖由 深圳河一號 於 2020-11-25 01:11 PM 發表

垃撚圾
你話自己?

引用:
原帖由 樹上奇怪理想 於 2020-11-26 12:42 AM 發表
再次證實佢係無能,吹就好聽,無件做得好!
除咗鬼佬做!幾時你話好㗎?除非美國佬支持啦!

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]