• 瀏覽: 8,066
  • 回覆: 26
點解淨係講台灣/美國媒體良知?
點解唔講大6媒體造假?
因為大6媒體就是沒良知?

引用:
原帖由 yariscross 於 2020-11-25 01:25 PM 發表

2021 TVBS隨時好似中天新聞咁,不獲延續!

到時藍營更弱!

甚至可能成個中時集團被菜菜子清洗!報復中美港合力,清洗壹淫媒 + 大妓院!

到時隨時係台灣呻淫,全部變哂綠營!

十足1966-1976,內地文革黑暗十年!(中華民族五千年來,最黑暗的十年!)
啊~
你話赤共文革仲衰過14年抗戰國民黨滿清入關隋煬帝戰國時代~

提示: 違規內容已被屏蔽
引用:
原帖由 sclee1209 於 2020-11-25 06:54 PM 發表
良知兩個字,我覺得太沉重
簡單講,就係新聞從事業者的職責
美國大選有冇舞弊,咁嚴重大事
唔理咩野政治立場主流媒體
網路謠言,幾乎都一一破解晒
呢啲係媒體應該要做,去追查一下真假有幾咁難?
反觀香港媒體,好多事不明不白
爆眼女為例
假計有個黑女人話示威時畀美國警察爆眼
咁大件事,個黑女人從頭到尾冇現身面對,唔肯出示檢傷報告
之後仲人間蒸發左
有咁奇怪既事,大家認為美國媒體會唔會 ...
唔好乘機抽水喇~
香港記者追到底問睇完報告嘅李桂華
佢竟然唔敢答喎
根據你邏輯,明眼人都知道答案了:

李桂華今否認接獲少女來信或聯絡

傳媒在記者會上追問警方審視有關少女的醫療報告後,警方的調查進展如何,到底少女眼睛的傷害是否由布袋彈造成。而少女曾表示已去信警方,但不獲回覆,警方有什麼回應。李桂華表示,沒有接獲少女的聯絡,又稱其警司在8月12日已去信少女,他仍在等待女事主回覆。

李桂華表示,案情對少女非常重要,「砌圖砌得七七八八,爭最重要嘅部份」,如果取得少女的口供後,便可得知811當日晚上6時40分後的混亂場面,少女在該位置出現的原因、當時其身處的位置,以及與暴力示威者的距離。當有這些資訊後,可以清楚知道當時的情況。警司寄予少女的信件中已交代所有資料,亦有警方電話、電郵、地址。

記者追問警方取得醫療報告後,是否可以確認右眼傷勢是否由警方造成,李桂華指今次事件需要事主口供,需要少女口供才可以評論其傷勢,「唔可以咁快話查唔到,但佢個口供係最重要。」李桂華指已向開槍警員作出了解,他表示不可以公開其說法,因尚未取得少女口供,對雙方亦不公平。他指不能向傳媒透露醫療報告的資料,

仲有趕記者唔俾消防救護入帶傷者遊地鐵河少咗3個傷者(全部紅色)事後要求消防刪除10名傷者記錄

【8.31 Fact Check.4】大批防暴事後湧現石硤尾站 B2 出口成閉路電視盲點
https://www.thestandnews.com/pol ... 現石硤尾站-b2-出口成閉路電視盲點/

赤共最害怕就係公平選舉
光明公正公義社會
怕到媒體律師連徐曉冬都要打
用權力保護馬保國等騙子橫行

引用:
原帖由 神經箭 於 2020-12-1 11:16 PM 發表

公平選舉?公正公平公義?
發開口夢?
赤共最喜歡黑暗討厭光明
徐曉冬講實力,騙子集團給瓦解了大家公平了權力便沒價值沒利益
變成了公僕而唔係大爺
齋出糧冇佣收冇生意做

引用:
原帖由 神經箭 於 2020-12-2 09:41 AM 發表

Banjo 講得啱,我唔再浪費生命了。
徐曉冬你唔識?

引用:
原帖由 百厭超人 於 2020-12-2 10:25 AM 發表

喺你心目中大陸幾時有良知過?幾時冇做假過?所以哩個大陸做假論冇討論空間!
相反而家喺你心目中神性嘅所謂民主大國做假喎,唔值得討論咩?定還是你一早已經知道民主自由大國根本就冇良知同鍾意做假?
咁你話人嘛~
講我心目中做咩?
你知你冇資格話人咪得囉

引用:
原帖由 sclee1209 於 2020-12-2 12:08 PM 發表

早就講版上有啲法輪L
大家唔好浪費時間理佢地
尤其係呢個粉腸
我早就叫佢唔好黎煩我
養狗都教得聽
佢講唔聽,係都要引我言
上public forum怕成咁?

引用:
原帖由 百厭超人 於 2020-12-2 12:29 PM 發表
做乜講嘢語無倫次咁呀?俾我講中你啲衰嘢呀?
第二D我唔敢講,但係嗰D鍾意雙重標準,只管州官放火,不許百姓點燈嘅福街,我就有資格指住嚟話!!!
3隻手指指住自己果隻呀?

引用:
原帖由 百厭超人 於 2020-12-2 12:54 PM 發表

好心啦,咁大個人仲玩埋D細路仔嘢,兜唔到就唔好學人死兜硬兜啦,好肉酸,好醜怪㗎!!
我係講事實
你唔雙重標準?
咁多雙重標準嘅藍絲你有冇小?
你唔小佢地就係雙重標準
你自己雙重標準唔小自己都係1種雙重標準

引用:
原帖由 百厭超人 於 2020-12-2 03:29 PM 發表

所以話呢黃絲戇鳩真係唔係扮㗎,若果按照閣下嘅理論邏輯,咁多雙重標準嘅黃絲你又有冇小先?你唔小佢哋即係代表你都係雙重標準啦,不過你梗會話黃絲冇錯,所以不存在雙重標準!咁同理,我夠覺得藍絲做得啱啦,咁我做咩小佢哋呀?咁我又何來雙重標準先?
所以你嗰套理論係完全站不住腳嘅,亦即係你因為反駁唔到所以先至用語無倫次嚟掩飾你嘅詞窮理虧!: ...
即係你樓上講嘅嘢要收返啦!
人地同你1樣咁諗係你詞窮理虧!

引用:
原帖由 百厭超人 於 2020-12-2 05:21 PM 發表

冇説話駁就一直九唔搭八,語無論次遊花園咪就係你囉,點啫?唔夠膽答我問題未啫?
好明顯俾我講中晒冇任何嘢可以反駁!

引用:
原帖由 百厭超人 於 2020-12-2 05:33 PM 發表

又嚟耍無賴呢一招?冇用㗎啦,閣下嘅為人係點已經馳名省港澳,揚威海外,威震宇宙啦,鄉土有晒文字紀錄,以為咁就想同你自己遮醜呀?
無謂自欺欺人喇你~
根本句句都係用返你子矛子盾
同啲野蠻人講任何道理都係得罵詞
用佢說話插返佢c眼就啱架喇
唔通同啲無賴鬥罵咩~

引用:
原帖由 百厭超人 於 2020-12-3 09:34 AM 發表

你唔使轉移視線遊花園喇,講乜都掩飾唔到閣下嘅為人,講返正是題啦!

「喺你心目中大陸幾時有良知過?幾時冇做假過?所以哩個大陸做假論冇討論空間!
相反而家喺你心目中神性嘅所謂民主大國做假喎,唔值得討論咩?定還是你一早已經知道民主自由大國根本就冇良知同鍾意做假?」

夠薑答問題未啫?
你唔使轉移視線遊花園喇,講乜都掩飾唔到你樓上俾我子矛子盾嘢嘢入插到無力招架!
呢段廢話只係你自己J嘅定性,又唔見你唔討論黑社會走去討論黑警~唔夠薑,定係你都知道警隊同黑社會1樣咁黑?

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]